kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Rudolfovo plod večletnega dela

Piše: R.K.

Čas objave:
31.03.2022 13:00

Osrednjo informativno oddajo Krka ob enih je danes pripravila Ajda Vesel.

SVET NA KRKI

Računsko sodišče RS je v reviziji, s katero je preverilo učinkovitost ministrstva za pravosodje pri načrtovanju oz. gradnji nove sodne stavbe v obdobju od 2006 do 2022, ugotovilo, da je bilo ministrstvo pri tem neučinkovito. Projekt traja že več kot 15 let, pri čemer se gradnja še ni začela. Pripravljena dokumentacija je pomanjkljiva.

Po daljšem sušnem obdobju so prve kaplje spodbudile žabe in druge dvoživke k selitvam na mrestišča. Ker so dvoživke ob tem izpostavljene avtomobilom, v teh dneh na različnih lokacijah po državi potekajo akcije, v katerih prostovoljci pomagajo dvoživkam, da varno pridejo čez cesto.

KRKA DOMA

V Novem mestu so predstavili razloge za nedavni vladni sklep za ustanovitev javnega raziskovalnega zavoda Rudolfovo in njegove načrte. Gre za plod in nadgradnjo večletnega dela, je pojasnil direktor Razvojnega centra Novo mesto Franci Bratkovič.Postopki za ustanovitev zavoda bodo stekli te dni. Aprila naj bi sledil njegov operativni zagon, ekipno delo naj bi začeli poleti. Zavod bo zaposloval postopno, skupaj približno 30 ljudi, za vršilca dolžnosti njegovega direktorja je vlada že imenovala Boruta Rončevića. Za zdaj bo deloval v prostorih razvojnega centra v novomeškem Podbrezniku, ob stavbi podjetniškega inkubatorja pa zanj načrtujejo novogradnjo s tehnološkim kampusom. Sicer pa želijo v prihodnjih 15 letih sodelovati pri ustanovitvi 15 podjetij, ki bodo skupaj zaposlila 1500 ljudi in se otresti zdajšnje zaposlitvene odvisnosti od velikih družb, je še napovedal Bratkovič.

Župan občine Črnomelj Andrej Kavšek je podelil priznanja Civilne zaščite za zadnja tri leta. Župan je izpostavil pomembnost pomoči sočloveku še posebej ob razmerah, ki smo jih izkusili v preteklih letih. Krajevna skupnost Stari trg ob Kolpi je prejela Bronasti trak Civilne zaščite za aktivno vključevanje v odpravljanje posledic neurja s točo v poljanski dolini junija 2019. Restavracija Štajdohar je prejela Bronasti trak Civilne zaščite za večletno tvorno in zanesljivo vključevanje v sistem zaščite in reševanja, kot pogodbeni izvajalec nalog za katere Civilna zaščita nima svojih kapacitet. 

Obmejni policisti so pred tednom dni na Obrežju pri pregledu enega od tovornih vozil srbskih registrskih oznak odkrili dobrih 29 tisoč zavojčkov cigaret različnih znamk. Voznik, ki je prevažal hladilnike, je imel ob vstopu v Slovenijo cigarete skrite v posebej za to prirejenem prostoru, namenjen pa je bil v Francijo. Po odkritju so mu policisti odvzeli prostost in ga pridržali ter ga s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor.

Osrednja informativna oddaja, 31.3.2022