mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Še bi takšnih zim

Piše: R.K.

Čas objave:
27.02.2023 13:18

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Na smučišču Gače si še želijo zim, kot je letošnja; V Črnomlju končujejo statično sanacijo stavbe nekdanjega dijaškega doma; Novomeški policisti prijeli tatu.

SVET NA KRKI

Stopnja brezposelnosti v Sloveniji je v zadnjem četrtletju dosegla 3,5 odstotka, kar je za 0,5 odstotne točke manj kot v četrtletju prej in za 1,1 odstotne točke manj kot v enakem obdobju pred letom dni. Med moškimi je znašala 3,2 odstotka, med ženskami pa 3,8 odstotkov, je danes sporočil Statistični urad RS.

Splošne gimnazije, članice Zveze srednjih šol in dijaških domov Slovenije, načrtujejo izstop iz zveze in ustanovitev zveze gimnazij, je potrdila predsednica Skupnosti splošnih gimnazij pri zvezi Mojca Lukšič. V kolikor bo zveza gimnazij ustanovljena, naj bi zvezo srednjih šol zapustila tudi večina strokovnih gimnazij. Po besedah Lukšičeve, sicer tudi ravnateljice Gimnazije Novo mesto, so postopki za izstop iz zveze srednjih šol in dijaških domov stekli že avgusta 2019, ko je Skupnost splošnih gimnazij pri zvezi sprejela poseben sklep o izstopu. Aktivnosti v tej smeri je nato ustavila epidemija covida-19, zdaj ko te ni več, postopke nadaljujejo, je povedala. S konkretnejšimi koraki za ustanovitev nove zveze naj bi po njenih besedah začeli konec marca.

KRKA DOMA

Na smučišču Gače si v zadnji zimski sezoni obetajo rekorden obisk. Po pretoplem decembru in prvi polovici januarja so se sicer bali, da bodo zaradi visokih stroškov izdelave umetnega snega pridelali izgubo, a so jih nato v drugi polovici januarja rešile obilne snežne padavine, je povedal vodja smučišča Borut Koprivnik. Smučišče bo zaradi zadnjih snežnih padavin lahko delovalo še do predvidoma srede marca, približno 30.000 smučarjev, kot naj bi jih Gače skupaj obiskalo letošnjo zimsko sezono, pa bo v zadnjih letih njegovega delovanja prineslo rekord.

V Črnomlju bodo te dni končali lani začeto statično sanacijo stavbe nekdanjega dijaškega doma. Gre za skoraj milijonsko naložbo. Ministrstvo za kulturo je zanjo prispevalo nekaj manj kot 325.000 evrov, črnomaljska občina pa bo pokrila preostanek v znesku skoraj 590.000 evrov, je navedla direktorica črnomaljske občinske uprave Danijela Nedič Orešič. Končanje prve prenovitvene etape stavbe, ki je zaščitena kot kulturni spomenik, načrtujejo v začetku marca. Najprej se bo v prenovljene prostore preselila knjižnica, osnovna šola pa po nabavi in namestitvi vse potrebne opreme.

Včeraj zjutraj so bili novomeški policisti obveščeni o sumljivem neznancu, ki naj bi v naselju Suhor kradel drva in jih nalagal v avtomobil. Takoj so se odzvali in na podlagi opisa vozilo izsledili v okolici naselja Brezje. Voznika, ki je peš pobegnil, so prav tako izsledili in prijeli v naselju Brezje. Odvzeli so mu prostost in ga pridržali. Med preiskavo so ugotovili, da je 37-letni osumljenec v Prečni iz garaže stanovanjske hiše ukradel osebni avtomobil Renault kangoo, potem pa vnaselju Suhor kradel drva in jih naložil v avtomobil. Ukraden avtomobil in drva so vrnili lastnikoma. V bližini, kjer je bil ukraden avtomobil, so policisti našli tudi kolo znamke Trek, za katerega prav tako domnevajo, da ga je storilec ukradel. Lastnika kolesa pozivajo, da se zglasi na PP Novo mesto ali pokliče na številko 07 33 27 400. Z intenzivno preiskavo policisti nadaljujejo, saj sumijo, da je 37-letnik na širšem območju izvršil še več premoženjskih kaznivih dejanj.

Osrednja informativna oddaja 27.2.2023