brioni, brionka, ladja Svet24.si

FOTO: Ob močnem neurju potonila ladja Brionka

MOTORIST Svet24.si

Previdno na dvokolesnikih, prihaja najbolj nevarno...

Screenshot 2023-03-26 at 22.26.53 Necenzurirano

"Zdravnik mi je rekel: plačaj 650 evrov ali pa ...

jerca legan milan cvikl m24 Reporter.si

Ločitvena vojna za luksuzno vilo: Umazano ozadje ...

primoz roglic lev Ekipa24.si

Kakšen kralj! Rogličev sin po dirki zasenčil ...

Renata Bohinc Njena.si

Renata Bohinc objavila prelepo družinsko ...

georgina rodriguez Ekipa24.si

Srhljivo razkritje Ronaldove izbranke: "Mali Angel...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Še letos nov most na Borštu

Piše: R.K.

Čas objave:
17.03.2023 13:00

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Še letos nov most na Borštu pri Cerkljah ob Krki; Srčni lev in Mlada zarja za družino z Dolenjske.

SVET NA KRKI

V javno kanalizacijo smo v Sloveniji leta 2021 odvedli 232,6 milijona kubičnih metrov odpadnih voda, kar je 16 odstotkov več kot leto prej. 31 odstotkov odpadnih voda je bilo iz gospodinjstev. Pred izpustom iz kanalizacijskih sistemov nazaj v okolje sta bili prečiščeni več kot dve tretjini odpadne vode, je danes objavil državni statistični urad.

Evropski statistični urad Eurostat je v drugi oceni potrdil februarsko 8,5-odstotno letno inflacijo v evrskem območju. Inflacija v celotni EU je medtem dosegla 9,9 odstotka. Slovenija je bila z 9,4-odstotno inflacijo nekoliko nad evrskim povprečjem in malo pod povprečjem EU.

KRKA DOMA

Na Borštu pri Cerkljah ob Krki, kjer je narasla Krka z rečnim plavjem lani močno poškodovala že pred tem dokaj načeti leseni most, bodo do konca leta tega nadomestili z novim. Naložba bo skupaj z davkom stala nekaj manj kot 1,15 milijona evrov. Ministrstvo za obrambo bo zanjo prispevalo približno 700.000 evrov, razliko bo pokrila brežiška občina. Most bo gradilo sevniško podjetje Rafael. Gradbeni rok poteče 10. decembra. Nosilnost novega mosta bo 10 ton z največjo dovoljeno maso 7,5 tone, medtem ko je stari most zmogel le poldrugo tono nosilnosti.

Humanitarno društvo Srčni lev jutri ob 18. uri pripravlja dobrodelni dogodek v novomeškem Kulturnem centru Janeza Trdine. Vstopnice so na voljo pri društvu Srčni lev in Mladi zarji. Izkupiček od prodaje kart bodo podarili družini z Dolenjske, ki se je znašla v finančnih težavah.

Osrednja informativna oddaja 17.3.2023