kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Sneg ohromil regijo

Piše: R.K.

Čas objave:
16.01.2023 13:11

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Sneg ohromil regijo; S potopom začeli novo sezono; Suverena članska zmaga navdihnila tudi mladince

SVET NA KRKI

Sindikat carinikov Slovenije je za 13. februar napovedal začetek stavke zaposlenih na Finančni upravi RS (Furs). Med drugim zahtevajo dvig izhodiščnih plač za pet plačnih razredov za vse uslužbence Fursa, štiriodstotni dodatek k plači kot nadomestilo zaradi prepovedi opravljanja drugih dejavnosti in nezgodno zavarovanje.

Odstotek najbogatejših na svetu je v zadnjih dveh letih ustvaril skoraj dvakrat več bogastva kot preostalo svetovno prebivalstvo, je pokazala danes objavljena raziskava nevladne organizacije Oxfam. Ob tem je pozvala k obdavčitvi multimilijonarjev in milijarderjev, s čimer bi lahko dve milijardi ljudi rešili revščine.

KRKA DOMA

Napovedi vremenoslovcev so se uresničile, zjutraj je močno snežilo tudi po nižinah, sneg pa je povzročal številne preglavice. Tako je bila dolenjska avtocesta zjutraj zaprta, zgodilo se je več prometnih nesreč, prišlo je tudi do snegoloma. Že dopoldne so padavine oslabele in večinoma ponehale. Novo sneženje se obeta znova zvečer in ponoči, vendar bo po nižinah deloma deževalo, deloma snežilo.

Člani Kluba za podvodne aktivnosti Novo mesto so s potopom v reko Krko v soboto tradicionalno odprli novo potapljaško sezono. Na akcijo so poleg domačih povabili potapljače iz vse Slovenije, pa tudi kolege s Hrvaške. Novomeški klub, ki šteje več kot 60 članov, bo letos praznoval 50 let delovanja.

Članska ekipa ŠD SU Novo mesto je s suvereno zmago začela drugi del sezone v prvi slovenski namiznoteniški ligi. Na sobotnem gostovanju v Zalogu pri zadnje uvrščeni ekipi na lestvici, NTK Vesna, so SU-jevci zmagali s 4:0. Branilci naslova državnih prvakov pa so bili s sobotno novo prvoligaško zmago očitno velik navdih za mlade upe. Kar obe mladinski ekipi ŠD SU sta se namreč v nedeljo na kvalifikacijah uvrstili med 8 najboljših ekip v državi oziroma na finalni turnir državnega ekipnega prvenstva. Naslednja tekma SU-jevce čaka v soboto, 21. januarja, ko bodo v domači dvorani na Livadi gostili moštvo Kajuh Slovana iz Ljubljane, dan zatem pa bodo najmlajši potovali v Logatec na prvo odprto prvenstvo za mlajše kadete in kadetinje.

Osrednja informativna oddaja 16.1.2023