Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Snujejo eno od dveh evropskih stičišč za digitalizacijo v Sloveniji

Piše: R.K.

Čas objave:
05.10.2022 13:02

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Snujejo eno od dveh evropskih stičišč za digitalizacijo v Sloveniji; V Straži veliko dogodkov ob tenu otroka; Zasegli več kosov orožja.

SVET NA KRKI

Letošnje obeleževanje svetovnega dneva učiteljev poteka pod geslom Preobrazba izobraževanja: samo z učiteljicami in učitelji. Sovpada z nedavnim zasedanjem generalne skupščine ZN in vrhom o preobrazbi izobraževanja, kjer je bilo kot tema v ospredju izobraževanje po svetu, ki se je po pandemiji covida-19 znašlo v krizi.

Članice EU so danes dosegle dogovor o osmem svežnju sankcij proti Rusiji zaradi njene invazije na Ukrajino, ki vključuje tudi pravno podlago za uvedbo cenovne kapice za rusko nafto, so potrdili viri pri EU. Zdaj morajo države sankcije dokončno potrditi še po pisnem postopku.

KRKA DOMA

Konzorcij SRC-EDIH z več kot deset partnerji iz vse države, ki ga koordinira Razvojni center Novo mesto, je pred kratkim kot eden od dveh v Sloveniji dobil status Evropskega digitalnega inovacijskega stičišča oziroma EDIH. Njegova glavna naloga bo krepitev digitalne preobrazbe na vseh ravneh. Med cilji projekta so še dvig konkurenčnosti in odpornosti gospodarstva in družbe z upoštevanjem stebrov trajnostnega gospodarskega, okoljskega in družbenega razvoja. Za ta triletni projekt, ki so ga potrdili na državni in evropski ravni, bo konzorcij prejel nekaj manj kot tri milijone evrov evropske denarne podpore. V Sloveniji jo bo poleg novomeškega prejel še tovrstni mariborski projekt.

Teden otroka, ki letos poteka pod sloganom SKUPAJ SE IMAMO DOBRO, poteka tudi v občini Straža. Med drugim ga obeležujejo tudi z nastopom Nipkeja ob 18. uri pod šotorom na parkirišču pri železniški postaji.  Četrtek bo v znamenju veselega družinskega popoldneva in zabave z Majo, dogajanje se bo začelo ob 16.30 pod šotorom. Na omenjenem parkirišču pri železniški postaji pa se bo v petek med 16. in 18.uro odvijal dogodek Podari-zamenjaj-vzemi. Gre za prvi takšen projekt zbiranja izdelkov namenjenih izmenjavi s čimer lahko prispevamo k zmanjševanju odpadkov in zmanjševanju življenjskih stroškov. Na voljo bodo družabne igre, igrače, knjigice za otroke in oblačila za otroke do 13 let. Akcijo izvajajo Občina Straža v sodelovanju s kolektivom vrtca Krkine lučke in Osnovno šolo Vavta vas. Teden otroka bodo v Straži sklenili s sobotno 8. kolesarsko dirko za pokal Občine Straža, med 11. in 15.uro.

Grosupeljski policisti so včeraj na podlagi odredbe pristojnega sodišča opravili hišno preiskavo na območju Ivančne Gorice. V preiskavi so zasegli zračno puško, za katero sumijo, da gre za predelano orožje, pištolo znamke Walter, 33 nabojev in okoli pol kilograma posušene konoplje, so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana. Vse predmete so poslali na analizo, po končani analizi pa sledi prekrškovni postopek.

Osrednja informativna oddaja, 5.10.2022