mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih - Subvencionirane vozovnice za dijake in študente po vsej državi

Piše: RK

Čas objave:
25.08.2021 12:55

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Petra Majdič.

SVET NA KRKI:

Združenje občin Slovenije je danes na ministrstvu za javno upravo in finance poslalo dopis, v katerem je pozvalo k začetku pogovorov o določitvi višine povprečnine za prihodnji dve leti. Predlagajo, da se povprečnina za leto 2022 določi v višini 661,67 evra (zdaj je predvidena pri 628,2 evra), za leto 2023 pa v višini 670,97 evra.

Države skušajo izkoristiti še zadnje dneve za evakuacijo čim več ljudi iz Kabula, preden se bodo 31. avgusta iz države umaknili še zadnji ameriški vojaki. Nemčija je danes napovedala, da bo predvidoma ta konec tedna končala evakuacijske lete. Rusija je medtem v Afganistan poslala letala za več kot 500 ljudi.

Zavoda Danes je nov dan ter Inštitut za študije stanovanj in prostora sta pripravila spletno mesto Najemniški SOS, na katerem lahko najemniki stanovanj poiščejo informacije glede svojih pravic ter delijo izkušnje in opozorijo na stiske, s katerimi se soočajo.

KRKA DOMA:

Upravičenci do subvencioniranih vozovnic s 1. septembrom ne bodo več omejeni na relacijo od doma do šole, temveč bodo lahko v prostem času brez omejitev potovali na vseh relacijah medkrajevnega javnega prevoza potnikov v Sloveniji, je pojasnil minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec in dodal, da cena vozovnic pri tem ostaja nespremenjena. Obenem so digitalizirali celoten postopek nakupa vozovnic. Vlogo za vozovnico je mogoče oddati prek portala eUprava, nakup vozovnic pa je od danes še naprej mogoč tudi fizično.

Na Občini Šentjernej so podpisali pogodbo za izvedbo projekta Sanacija ceste Hrastje – Dolenje Mokro polje. V postopku javnega naročila je bilo izbrano podjetje HIP PLUS d.o.o. iz Vač. Pogodbo sta podpisala župan Občine Šentjernej Jože Simončič in direktorica podjetja Hip plus d.o.o. Klavdija Babnik. Projekt bo obsegal izvedbo globinskih sanacij ceste v izmeri ca 400 m2, izravnavo obstoječega asfalta na posedkih v količini 250 ton asfalta in izvedbo preplastitve asfalta v površini 11.800 m2.S tem bo sanirana lokalna cesta v skupni dolžini 2,4 kilometra. Izvajalec bo pogodbeno dogovorjena dela izvedel v naslednjih do 30.10.2021. Skupna vrednost pogodbenih del znaša 254.040,60 evrov z DDV.

Tamburaški orkester Dobréč se je po treh letih znova udeležil svetovnega tamburaškega festivala Tamburica FEST Novi Sad in pometel z vso konkurenco. Kot so preko svojega družbenega omrežja sporočili belokranjski tamburaši, so, sicer v nekoliko manjši zasedbi, ponosno zastopali barve Slovenije na 14. svetovnem tamburaškem festivalu Tamburica FEST v Novem Sadu in se »domov vrnili kot zmagovalci festivala ter si tako pridobili naziv najboljšega tamburaškega orkestra.«Nagrado jim je izročil direktor festivala dr. Jovan Pejčić. V sestavu so sicer nastopili Klara Simčič, Katja Banovec Vrviščar, Ana Štajdohar, Katja Pezdirec, Anja Pešelj, Nejc Šuštarič, Anton Grahek, Jurij Ivanušič, Marko Simčič, Jan Gašperič in vokalistka Martina Mravinec.

Osrednja informativna oddaja, 25.8.2021