Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: subvencioniranje rekonstrukcije in gradnje novih stanovanj

Piše: R.K.

Čas objave:
03.03.2023 13:03

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Mestna občina Novo mesto je objavila javni poziv za subvencioniranje rekonstrukcije in gradnje novih stanovanj mladim investitorjem; Naredil bodo vse, da državni naslov ostane v klubu; Krka danes z Zlatorogom

SVET NA KRKI

Vrednost povprečne košarice 15 osnovnih živil je v najnovejšem popisu še padla. V primerjavi s prejšnjim popisom se je znižala za 0,40 evra, od začetka spremljanja maloprodajnih cen pa za 10,73 evra ali več kot 20 odstotkov. Znova so opazili zmanjšanje razlike med košaricami in kategorijami živil.

Letošnji svetovni dan sluha, ki ga obeležujemo danes, bo Zveza društev gluhih in naglušnih obeležila pod sloganom Ne zamenjaj sluha za kratkotrajni užitek. Z njim želijo opozoriti tudi na okvare sluha tistih, ki so vsakodnevno izpostavljeni preglasnim zvokom. Po ocenah v Sloveniji šumenje v ušesih ali tinitus prizadene približno 300.000 ljudi.

KRKA DOMA

Mestna občina Novo mesto je objavila javni poziv za subvencioniranje rekonstrukcije in gradnje novih stanovanj mladim investitorjem na območju Novega mesta, s čimer nadaljuje s podporo mladim do 35. leta starosti, ki prvič rešujejo stanovanjsko problematiko. Občina bo upravičencem sofinancirala rekonstrukcijo in gradnjo stanovanj v višini 1.000 evrov na enoto, v primeru mlade družine pa bo subvencijo povečala za 25 odstotkov za vsakega otroka, starega do šest let (največ do višine 1.500 evrov). Zainteresirani prosilci lahko oddajo vlogo za sofinanciranje rekonstrukcije in gradnje novega stanovanja do porabe proračunskih sredstev za leto 2023 oziroma najkasneje do 30. novembra letos. Podrobnejše informacije o pogojih za pridobitev sredstev in prijavni obrazci so na voljo na spletni strani občine.

Kolesarski klub Adria Mobil iz Novega mesta je pred novo sezono predstavil novosti. Naš športni novinar Aleš Kirn je pripravil prispevek, ki ga lahko poslušate v pripeti zvočni datoteki z ostalimi novicami.

Košarkarji Krke bodo v 19. krogu Lige Nova KBM gostili moštvo Zlatoroga in s tem začeli zadnji, tretji del tekmovanja. Tekma bo v dvorani Leona Štuklja danes ob 20. uri. Krkaši so tudi zadnjo tekmo drugega dela odigrali prav z Zlatorogom v Novem mestu, ko so sredi februarja slavili s 93:69. Zmagali so tudi v prvi tekmi na začetku decembra v Laškem, bilo je 81:71.

Osrednja informativna oddaja 3.3.2023