Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Tatovi bakra se bodo zagovarjali pred sodiščem

Piše: R.K.

Čas objave:
23.04.2024 12:25

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Tatovi bakra se bodo zagovarjali pred sodiščem; Pomisleki glede varnosti za azilni center

SVET NA KRKI

Srbska skupščina je danes sprejela spremembe zakona o lokalnih volitvah, ki omogočajo, da bodo 2. junija lahko hkrati potekale volitve v Beogradu in drugih mestih. To je bila ena od ključnih zahtev opozicije na čelu s koalicijo Srbija proti nasilju, ki pa je zaradi nestrinjanja z datumom volitev razpadla.

Na avstrijskem Štajerskem je danes zaradi sneženja več tisoč gospodinjstev ostalo brez elektrike. Sneg je podrl več dreves, eno od njih pa je padlo na tovornjak in lažje poškodovalo slovenskega voznika. Sneg je ponoči zajel tudi avstrijsko Koroško, od koder poročajo predvsem o težavah v prometu.

KRKA DOMA

Tožilstvo je vložilo obtožnico na celjsko sodišče zoper združbo, ki je kradla in preprodajala barvne kovine. Obtoženi so po poročanju Dela in Slovenskih novic od konca avgusta 2022 do oktobra lani kradli in preprodajali električne vodnike iz bakra. Večina obtoženih je brez poklica in prejema socialno podporo od 300 do 1300 evrov. Večinoma osumljencev je iz romskega naselja Lokve pri Črnomlju. Tožilstvo jih bremeni 17 velikih tatvin in treh poskusov tega dejanja, ko so od tatvine v zadnjem hipu odstopili, saj jih je enkrat zalotil varnostnik, drugič jih je odgnal alarm, tretjič pa so posumili, da jih opazujejo policisti. Uporabljali so ponarejene tablice, orodje za vlamljanje, maske in menjavali telefone ter oškodovali  podjetja za več kot 150.000 evrov, med drugim konjiški obrat Baumuller Dravinja in družbo Zikas. Policija je združbo razbila avgusta lani, ko so jemali kable in druge predmete na Planici. Od 27 obtoženih jih je šest v priporu, nekateri pa so že bili obsojeni za podobna kazniva dejanja.

Nekdanji državni sekretar za notranje zadeve Franc Kangler in župan Ivan Molan sta obiskala predvideno lokacijo za azilni center na Obrežju. Kangler je izrazil pomisleke glede varnosti, saj meni, da bi lahko lokacija spodbujala kriminal in nezakonito prečkanje meje migrantov. Molan je pozval vlado, naj ponovno preuči izbrano lokacijo, saj ni dokumentov o primernosti lokacije, kljub prejšnjim navedbam vlade o možnih lokacijah. Občina Brežice je zahtevala informacije o študijah in pogovorih, vendar je urad sporočil, da takšnih dokumentov nimajo in da so bile odločitve sprejete zgolj na osnovi strokovnih premislekov, brez zapisnika o sestankih ali pogovorih. Franc Kangler. 

Osrednja informativna oddaja 23.04.2024