Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Tradicionalni dobrodelni bazar Iz omare za otroke

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.12.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
V DZ se danes že drugič v tem mandatu zagovarja notranji minister Aleš Hojs. Za razpravo o interpelaciji je predvidenih 17 ur. Za razrešitev ministra je potrebnih 46 glasov poslancev, vlagateljice jih imajo skupaj 43, zato je uspeh že druge interpelacije zoper ministra malo verjeten.

Urad informacijske pooblaščenke je po prejemu več prijav državljanov zoper kabinet predsednika vlade uvedel inšpekcijski postopek, v katerem bo ta moral pojasniti pravno podlago ter način za obdelavo osebnih podatkov naslovnikov pisma, ki ga je državljanom poslal premier Janez Janša in jih v njem pozval k cepljenju.

Na območju Policijske postaje Žalec so v zadnjem mesecu policisti obravnavali več vlomov. Prejšnji teden so po še enem vlomu prijeli dva mladoletnika in oba pridržali. Mladoletnika sta vlomila v najmanj 30 objektov, iz katerih sta ukradla različne stvari, od orodja, ribiške opreme, glasbene in računalniške opreme do različnih alkoholnih pijač ter gotovine.

KRKA DOMA:
Začela se je rekonstrukcija državne ceste v Srebrničah. V času gradbenih del, ki bodo v prvi fazi potekala ob robu cestišča, je postavljena delna zapora, promet je urejen izmenično enosmerno s pomočjo semaforjev. Do marca bodo urejali podzemno vodovodno infrastrukturo, sanacija vozišča pa bo zaključena predvidoma do začetka novembra prihodnje leto.

Območno združenje Rdečega križa Novo mesto jutri pripravlja že tradicionalni dobrodelni bazar, na praznični stojnici bodo letos ponujali izdelke, ki so jih ustvarili udeleženci posebnega programa socialna aktivacija. Izdelali so okraske in darila iz stekla, gline, ponudili pa bodo tudi piškote, presne sladice ter novoletne čestitke. V novomeški Supernovi Qlandia lahko njihovo stojnico poiščete jutri med 8.30 do 20.30.

Na Odprtem prvenstvu Novega mesta, tretjem tekmovanju Medregijske namiznoteniške zveze, ki ga je v Športnem centru Livada pripravilo Športno društvo SU Novo mesto, je nastopilo več kot 110 otrok. Barve ŠD SU je zastopalo 18 igralk in igralcev, kar je največje število med vsemi klubi, ki so nastopali. Zbrali so 3 zlate medalje, 2 bronasti medalji in veliko drugih dobrih uvrstitev. Piko na i uspešnemu vikendu pa sta dodala še Jožko Omerzel in Lana Slatinšek, ki sta se s članskega tekmovanja vrnila s srebrno in bronasto medaljo.

Osrednja informativna oddaja, 20.12.2021

Krka ob enih