902746_105-uta-sd Svet24.si

Odvetnica o parkirnem kaosu v Idriji: Vse kazni so...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Tradicionalni pohod v Novem mestu

Piše: R.K.

Čas objave:
29.04.2024 12:54

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Tradicionalni pohod v Novem mestu; Javni poziv za sofinanciranje najemnin poslovnih prostorov

SVET NA KRKI

Notranji ministri držav članic EU, med njimi slovenski minister Boštjan Poklukar, bodo danes in v torek v belgijskem Gentu razpravljali o izvajanju evropskega migracijskega pakta, ki bo predvidoma sredi maja dokončno potrjen. Začetek izvajanja prve celovite evropske zakonodaje na področju migracij in azila je sicer predviden za sredino leta 2026.

Ukrajinska vojska je danes sporočila, da je odbila 55 ruskih napadov na več vasi v vzhodni regiji Doneck, dan potem ko so priznali, da se razmere na vzhodni fronti slabšajo. Med drugim jim je uspelo odvrniti napade tudi na območju vasi Oheretine, kjer so v nedeljo poročali o obsežnem obstreljevanju

KRKA DOMA

Mestna občina Novo mesto je objavila javni poziv za sofinanciranje najemnin poslovnih prostorov ter poziv za subvencioniranje rekonstrukcije in gradnje novih stanovanj mladim investitorjem. Prvi poziv, ki je namenjen sofinanciranju najemnin poslovnih prostorov v mestnem jedru je namenjen podjetnikom, ki s svojo dejavnostjo prispevajo k oživitvi mestnega jedra ter lahko pridobijo do 10.000 evrov finančne pomoči. Rok za oddajo vlog pa je 1. oktober 2024 ali do porabe proračunskih sredstev. Drugi poziv pa se nanaša na subvencioniranje rekonstrukcije in gradnje novih stanovanj mladim investitorjem. Občina nudi subvencijo v višini 1000 evrov na enoto, pri čemer se za mlade družine ta znesek lahko poveča za 25 odstotkov za vsakega otroka, mlajšega od šest let, vendar največ do 1500 evrov. Rok za oddajo vlog je 30. november 2024 ali do porabe proračunskih sredstev. Vse podrobnosti glede oddaje vlog so dostopne na uradni spletni strani novomeške občine.

Novomeščani so se tradicionalno združili ob obeleževanju Dneva upora proti okupatorju s pohodom Novo mesto v žici, ki je potekal skozi zgodovinsko pomembne točke mesta. Pohodniki in pohodnice so se odpravili iz treh začetnih točk v Novem mestu, prehodili del poti znanega kot Novo mesto v žici ter se med potjo poklonili spominu na Osvobodilno fronto. Posebno pozornost so namenili tudi prizadevanjem za mir in konec vojn, tako v preteklosti kot tudi v sodobnem svetu, pri čemer so izpostavili aktualne konflikte v Palestini, Ukrajini in drugod. Osrednji del praznovanja je bil zaznamovan s slovesnostjo, kjer je predsednik Združenja borcev za vrednote NOB Novo mesto, Dušan Černe, nagovoril udeležence in izpostavil pomen odpornosti in boja proti okupatorjem. Kulturni program, pripravljen pod vodstvom Jožice Jožef Beg pa je osvetlil tudi vlogo kulture v času vojne ter poudaril trpljenje in vztrajnost slovenskega naroda v teh težkih časih.

Osrednja informativna oddaja 29.04.2024