Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Tragičen vikend. Pri Tržišču umrl 67-letnik, vlak v Metliki povozil moškega

Piše: Radio Krka

Čas objave:
07.06.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Nov teden začenjamo z novimi rahljanji omejitev v turizmu in gostinstvu. Večja je lahko zasedenost hotelov, avtobusov, kulturnih in športnih dogodkov, hrano in pijačo je znova dovoljeno zaužiti na prevzemnih mestih. Trgovski centri morajo po novem za vsako stranko zagotavljati 10 kvadratnih metrov

Današnji dan je posvečen varnosti hrane. Svetovni dan hrane letos poteka pod sloganom Varna hrana danes za zdrav jutri. Zdrav jutri v najširšem pomenu besede – varna hrana namreč prispeva k zdravemu življenju, zdravemu gospodarstvu, zdravemu planetu in zdravi prihodnosti, so poudarili v Zvezi potrošnikov Slovenije.

KRKA DOMA:
Minuli konec tedna je vzel dve življenji. Včeraj je prišlo na cesti med Boštanjem in Tržiščem kar do dveh prometnih nesreč. Najprej, nekaj pred poldnevom sta trčili dve osebni vozili v bližini Gabrja, kjer je 67-letni voznik iz okolice Sevnice iz neznanega razloga zapeljal na drugo stran ceste in čelno trčil v nasproti vozečo voznico. Voznica je dobila hude telesne poškodbe, 67-letni voznik pa je umrl na kraju nesreče. Še ena nesreča se je zgodila nedaleč stran nekaj po 17. uri. 65-letni voznik je kot kaže zapeljal na brežino, nakar se je vozilo prevrnilo in obstalo na strehi. Poleg njega sta bili v vozilu še dve potnici. Voznik se ni poškodoval, poškodovani potnici so po prvi pomoči na kraju oskrbeli v zdravstvenem domu Sevnica.
V soboto nekaj čez poldne pa se je zgodila nesreča v bližini železniškega prehoda v okolici Metlike, kjer je potniški vlak povozil moškega, ki je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

Minister Janez Cigler Kralj in trebanjski župan Alojzij Kastelic sta podpisala pogodbo o prenosu občinskega lastniškega deleža in vložkov v tamkajšnji Dom starejših občanov na državo. Kot je povedal minister je s tem omogočeno kandidiranje za evropsko podporo pri njegovi nadzidavi in posodobitvi. Stavba je zastarela in potrebuje preureditev, dom z nekaj več kot 180 varovanci bi radi prilagodili sodobnim standardom, da bi to dosegli, pa ga morajo nadzidati in tako dobiti dodatne prostorske zmogljivosti.

V krški občini danes praznujejo. Ob občinskem prazniku pripravljajo slavnostno sejo, na kateri bo slavnostni govorec generalmajor v pokoju Ladislav Lipič, predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo. Župan Miran Stanko pa bo podelil tudi občinske nagrade in priznanja za ustvarjalno delo in prispevke k razvoju lokalne skupnosti.

Znova so se začela dela na Šmihelski cesti v Novem mestu in sicer nadaljujejo s prenovo odseka od križišča z Bajčevo, Krallovo in Šukljetovo ulico, kjer bodo zamenjali in uredili voziščno konstrukcijo in odvodnjavanje. Stekla bo ureditev prometne signalizacije s peš prehodom in delna navezava pločnika na Šukljetovo ulico. V času del bodo tudi zapore – podrobneje o tem pišemo tukaj. Obnova bo predvidoma trajala do konca meseca.

Osrednja informativna oddaja, 7.6.2021

Krka ob enih