kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: treba je vključiti tudi zasebne lastnike gozdov

Piše: R.K.

Čas objave:
20.10.2021 13:03

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Ajda Vesel.

SVET NA KRKI
Opozicijske LMŠ, SD, Levica, SAB in NeP so danes vložile v tem mandatu že drugo interpelacijo ministra Aleša Hojsa, ki so jo zasnovali v Levici. Med drugim mu očitajo odgovornost za soustvarjanje izrednih razmer v državi in policijsko nasilje, pa tudi ponižujoč, ignorantski in nestrokovni odnos do splošne in strokovne javnosti.

Agencija RS za okolje je za severovzhod države izdala oranžno vremensko opozorilo. Do četrtka opoldne je namreč predvsem v severovzhodni Sloveniji napovedan močan jugozahodnik, ki bo na izpostavljenih legah dosegal okoli 80 kilometrov na uro. Medtem se nad Evropo širi oblak žveplovega dioksida iz vulkana na La Palmi, a bo ostal visoko v ozračju


KRKA DOMA
Na sevniškem gradu so pripravili okroglo mizo o oskrbi lesne industrije s hlodovino. Direktor podjetja Slovenski državni gozdovi Robert Tomazin je dejal, da bi bilo treba za izboljšanje oskrbe v lesno verigo vključiti tudi zasebne lastnike gozdov, katerih potencial je velik.

Naši košarkarji Krke danes ob 19. uri merijo moči v 3. krogu Lige Nova KBM z Rogaško. Z Rogaško so nazadnje igrali v lanskem polfinalu končnice, kjer so slavili po treh tekmah.

Včeraj so bili novomeški policisti obveščeni o vozniki osebnega avtomobila, ki naj bi nevarno vozil po Šmarješki cesti, gorela naj bi mu pnevmatika. Policisti so voznika izsledili in ustavili. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. Ugotovili so, da je najverjetneje že dalj časa vozil s praznimi pnevmatikami, zato se je izpod koles kadilo. Med postopkom je 68-letni kršitelj žalil policiste in ni upošteval njihovih opozoril in ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Izdali so mu plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.

Osrednja informativna oddaja, 20.10.2021