Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Uredili bodo negovalno bolnišnico z oddelkom za paliativo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.12.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Še vedno se soočamo s posledicami in vplivom covida-19, zato je vlada pripravila nov nabor ukrepov, katerih namen je tako varovanje zdravja kot pomoč podjetjem in posameznikom, predvsem najbolj ogroženim. DZ jih sprejema na današnji izredni seji, medtem se je pred parlamentom zbrala skupina protestnikov, ki novemu interventnemu zakonu nasprotujejo.

Ob 31. obletnici plebiscita, na katerem so državljani sprejeli odločitev, da Republika Slovenija postane samostojna država, so na Javnem skladu RS za kulturne dejavnosti (JSKD) izdali oplemeniten ponatis slovenske himne - Zdravljice.

Britanska policija preiskuje videoposnetek, na katerem naj bi osumljenec, ki je na božični dan nezakonito vstopil na območje gradu Windsor, zagrozil z atentatom na kraljico. Na posnetku zamaskiran moški s kapuco v rokah drži samostrel in grozi, da bo poskusil "ubiti kraljico". Dodal je, da gre za maščevanje za pokol,

KRKA DOMA:
Ministrstvo za zdravje bo s pomočjo evropskih sredstev preuredilo stari interni oddelek v Splošni bolnišnici Novo mesto tako, da bo omogočal kakovostne pogoje za neakutno in paliativno bolnišnično obravnavo. Prenovljena stavba bo tako imela skupne prostore za Oddelek za neakutno bolnišnično obravnavo, kot so prostori za izvajanje različnih terapij in delavnic ter dnevni prostor za obiske svojcev ter oddelka za neakutno bolnišnično obravnavo in paliativno oskrbo.

Ob dnevu samostojnosti in enotnosti je sinoči v krškem kulturnem domu potekala osrednja posavska slovesnost. Kot je poudaril slavnostni govornik predsednik Sveta regije Posavje in župan občine Radeče Tomaž Režun, smo bili Slovenci v treh desetletjih postavljeni pred številne izzive in soočeni z mnogimi ovirami. Gostitelj večera, krški župan Miran Stanko je v pozdravnem nagovoru poudaril, da nam je samostojna država omogočila, da smo lahko v polni meri začeli graditi razvoj, hkrati smo se podali v nova, širša povezovanja.

Ob včerajšnjem godu sv. Štefana, izročilnega zavetnika konj, ki ga kristjani slavijo kot prvega mučenca, se je po državi zvrstila vrsta blagoslovov konj. Letošnje leto je vnovič dogajanje tudi na tem področju krojila epidemija. Tudi v Semiču. Konjerejsko Društvo Bela krajina tradicionalno organizira blagoslov konj in rejcev pred cerkvijo sv. Štefana, ki je bil letos malce drugačen kot po navadi, kajti niso se zadrževali pred cerkvijo, temveč so po blagoslovu odšli naprej.

Osrednja informativna oddaja, 27.12.2021

Krka ob enih