Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Usoda krškega Vipapa in zaposlenih še vedno visi v zraku

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.09.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Ob napovedanih večjih količinah padavin, ki so minulo noč zajele vso državo, Geološki zavod Slovenije opozarja na povečano nevarnost pojavljanja zemeljskih plazov v zahodni, južni in osrednji Sloveniji, lahko tudi drugje. Tudi Arso je zaradi dežja za južno polovico države izdal oranžno vremensko opozorilo.

Ministrstvo za zdravje je na včerajšnjem sestanku vodstva zdravstvenih domov in bolnišnic prosilo, da cepilne centre odprejo tudi ta konec tedna. Zaradi razmeroma malo časa za pripravo in zagotovitev kadra za cepljenje je bilo neuradno na sestanku tudi nekaj nasprotovanja. Prošnja ministra za zdravje Janeza Poklukarja naj bi zato bila, da naj bodo cepilni centri odprti vsaj v soboto, po možnosti pa tudi v nedeljo.

KRKA DOMA:
Skupščina družbe Vipap Videm Krško je podprla predlog za dokapitalizacijo družbe. Delničarji so soglašali s predlogom uprave, da se osnovni kapital poveča za dva milijona. Pred koncem skupščine so sicer iz sindikata Pergam sporočili, da je bil po njihovih informacijah predlog za dokapitalizacijo s strani lastnikov zavrnjen, tako da zaposleni še naprej ostajajo v negotovosti. V papirnici je okoli 400 zaposlenih, na poslovanje družbe pa so poslovno vezani številni podjetniki in obrtniki iz Krškega in širše okolice.

V Kočevju je center mesta znova odprt za promet. 150 metrov dolg odsek Ljubljanske ceste v centru mesta, ki so ga maja poskusno namenili pešcem in kolesarjem, je znova odprt, saj na Tomšičevi ulici urejajo kolesarske povezave, in bi sicer prihajalo do zastojev. Odsek bo zagotovo odprt še leto in pol, nato pa se bodo odločali, ali ga trajno zapreti.

V središču Ribnice so včeraj slovesno odprli težko pričakovano novo brv na Gallusovem nabrežju čez reko Bistrico, ki znova povezuje mestno jedro z Grajsko potjo. Stara je bila namreč tako dotrajana, da so jo morali porušiti in postaviti novo. Brv bo namenjena pešcem in kolesarjem, prilagojena je tudi za gibalno ovirane osebe.

Košarkarji Krke se odpravljajo v Ljubljano po šesti superpokal. Slovenska klubska košarkarska scena bo v novi sezoni zaživela drevi, ko bo na sporedu tradicionalna superpokalna tekma. Pomerila se bosta stara znanca, novomeška Krka in Cedevita Olimpija. Tradicionalni košarkarski derbi med Ljubljančani in Novomeščani se bo v legendarnem Tivoliju začel ob pol devetih.

Osrednja informativna oddaja, 17.9.2021

Krka ob enih