Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Uspešna dorodelna akcija gimnazijcev in radijcev

Piše: R.K.

Čas objave:
12.01.2022 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Ajda Vesel.

SVET NA KRKI
Predlog resolucije o nacionalnem programu visokega šolstva 2030 čaka na obravnavo na vladi. O njem naj bi odločala v četrtek. Med ključnimi strateškimi cilji so dvigniti raven in kakovost visokošolske izobrazbe, povečati odzivnost, prožnost in privlačnost visokošolskega sistema glede na potrebe gospodarstva, negospodarstva in celotne družbe.

Med deli na gradbišču na Prevorškovi ulici v Mariboru so v torek popoldne našli neeksplodirano letalsko bombo iz druge svetovne vojne, težko 250 kilogramov. Policisti so kraj najdbe zavarovali, danes pa bodo pripadniki državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi in civilne zaščite poskušali bombo nevtralizirati in odstraniti.


KRKA DOMA
Decembrska akcija GIMNAZIJCI ZA GIMNAZIJKO, v kateri so dijaki 3. letnika Mednarodne gimnazije Novo mesto skupaj z radiem Krka zbirali sredstva za vrstnico, je več kot dosegla svoj namen. Na dobrodelni stojnici na Glavnem trgu v Novem mestu ter v studiu radia Krka v živo, smo skupaj z vami zbrali 1.220,00 evrov.  Sredstva smo predali novomeškemu Območnemu združenju rdečega križa, ki bo sredstva predal gimnazijki.
 
V občini Ribnica so jeseni začeli prenovo edinega bazena v občini. Po besedah župana Sama Pogorelca dela potekajo po načrtih in naj bi bila končana do maja, ko naj bi bil bazen tudi odprt. Tečejo pa tudi že načrti, da bi v prihodnje bazen poleti deloval kot kopalni bazen. Trenutno je namreč namenjen športni vadbi in rekreaciji. Konec letošnjega ali v začetku prihodnjega leta pa načrtujejo gradnjo zunaje terase, s katero bi v prihodnje omogočili uporabo bazena tudi kot kopališča v poletnih mesecih, tako pa bo bazen lahko v uporabi vse leto. Do zdaj so v okviru prenove dobavili novo bazensko školjko, ki jo je treba še vgraditi. Poteka večina obrtniških del, med drugim izolacija stropa, zamenjava strojnih in elektro inštalacij.

Na svetovni rastavi Expo Dubai 2020 se do konca tega tedna predstavljata tudi turistični destinaciji Kočevsko in Bela krajina. Svetovno javnost bodo nagovarjali z zgodbami, ki govorijo o edinstvenem prepletu neokrnjene narave in bogate kulturne dediščine, trajnostne mobilnosti, povezovanju ter inovacijah. Bela krajina bo obiskovalce z multimedijskimi predstavitvami popeljala v deželo »srčnih ljudi«. Z uporabo naprednih digitalnih rešitev bodo omogočili virtualni obisk največje turistične atrakcije, reke Kolpe, ki jo obiskovalci lahko dožiijo na inovativen način preko virtualnega čolnarjenja. V sklopu predstavitev bo na voljo virtualni kolesarski izlet iz Ljubljane prek Kočevskega do Bele krajine.

Osrednja informativna oddaja, 12.1.2022