Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Uspešnejši kot lani

Piše: R.K.

Čas objave:
27.01.2022 13:02

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Ajda Vesel.

SVET NA KRKI
Po svetu in v Sloveniji se danes spominjamo žrtev holokavsta. 27. januarja 1945 je Rdeča armada osvobodila nacistično koncentracijsko taborišče Auschwitz-Birkenau. Osrednja slovesnost v Sloveniji je potekala že včeraj. Osrednji govornik je bil predsednik republike Borut Pahor.

V občini Slovenska Bistrica se z današnjim dnem ukinjajo zaščitno in ogroženo območje ter ukrepi, ki so bili na teh območjih uvedeni zaradi pojava ptičje gripe pri domači perutnini. Vdor so potrdili 27. decembra lani. Medtem zaradi potrjenih primerov ptičje gripe pri prostoživečih pticah v veljavi ostajajo ukrepi za celotno Slovenijo.

Hrvaška policija je razbila kriminalno združbo, ki je nameravala iz Združenih arabskih emiratov pretihotapiti skoraj 5,8 milijona škatlic cigaret. Od načrtovanih 90 ton cigaret naj bi v ladijskih zabojnikih doslej pretihotapili 35 ton, na podoben način pa so nameravali tihotapiti tudi kokain.

KRKA DOMA
Januarja poteka Evropski teden preprečevanja raka materničnega vratu. Če je dekle cepljeno proti HPV in se po 20. letu starosti redno udeležuje presejalnih pregledov, je verjetnost, da bo zbolela s tem rakom, izjemno majhna. V Sloveniji imamo organizirani populacijski presejalni program za zgodnje odkrivanje predrakavih sprememb materničnega vratu že od leta 2003. V programu ZORA so v zadnjih treh letih na presejalnih pregledih pregledali 71,2 odstotka žensk iz MO Novo mesto, kar je nad ciljno vrednostjo, ki znaša 70 odstotkov, vendar je pod slovenskim povprečjem. Med 212 občinami je to 120. največja pregledanost. Lansko leto je bila pregledanost v Mestni občini Novo mesto 68,2 %, kar je bila 136. največja pregledanost med vsemi občinami.

Košarkarji novomeške Krke so v Športni dvorani Leona Štuklja na tekmi 16. kroga premagali Helios Suns z 80:75. Včeraj so na tekmi 9. kroga 1.b državne rokometne lige slavili novomeščani; Moški rokometni klub Krka je premagal ekipo RD Moškanjci iz Gorišnice z rezultatom 30:18.

Osrednja informativna oddaja, 27.1.2022