mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – V Beli krajini so obeležili dan slovensko-britanskega prijateljstva

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.06.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
V nekaterih cepilnih centrih se bo v prihodnjih dneh nadaljevalo cepljenje proti covidu-19, na katerega se ni treba predhodno naročiti. Zainteresirani bodo cepljenje lahko prilagodili svojim obveznosti, v zdravstvu pa računajo, da bodo tako k cepljenju pritegnili širši krog ljudi.

Z današnjim dnem je potnikom na voljo nova direktna železniška povezava z Dunaja prek Ljubljane do Trsta in nazaj. Nova direktna povezava bo potnikom na voljo vsak dan.

Po šolah, vrtcih in drugih zavodih so danes ponudili tradicionalni slovenski zajtrk. Sestavljajo ga kruh, maslo, med, mleko in jabolka, vse domačega izvora.

KRKA DOMA:
V Beli krajini so včeraj obeležili dan slovensko-britanskega prijateljstva. Slovesnost je ob prisotnosti slovenskega predsednika Boruta Pahorja in britanske podsekretarke Wendy Morton potekala pri spomeniku v Gornjem Suhorju pri Vinici, kjer se je leta 1945 zrušil bombnik z britansko posadko. Predsednik Pahor je ob tem spomnil, kako je prišlo do ideje o dnevu slovensko-britanskega prijateljstva po vzoru slovensko-ruskega in slovensko ameriškega prijateljstva ter med drugim dejal, da je v življenju tako, da se trajno prijateljstvo splete v najtežjih dnevih in traja.

Mokronoški gasilci bodo dobili novo vozilo. Včeraj so namreč podpisali pogodbo za sofinanciranje nakupa sodobnega gasilskega vozila s cisterno. Občina bo prispevala 242 tisoč evrov za 310 tisoč evrov vredno vozilo. Zdajšnje vozilo je staro 25 let, novega pa bodo prevzeli poleti prihodnje leto, ko bo društvo slavilo 140 let delovanja.

Na sevniškem gradu so včeraj pripravili 11.festival Modre frankinje, na katerem so med drugim podelili priznanja vinarjem, katerih modre frankinje so prejele najvišje ocene v posamezni kategoriji in razglasili festivalskega prvaka. 10-članska mednarodna strokovna komisija je ocenila 66 prispelih vzorcev modre frankinje v petih kategorijah. Prvak pa je postala modra frankinja letnik 2017, ki so jo pridelali pri Vinu Kozinc.

Osrednja informativna oddaja, 11.6.021

Krka ob enih