Lauren Hunter Daman Svet24.si

Pred kamero se je ustrelila v vagino

mandarine Svet24.si

Pri nas prijavili hrvaške mandarine, ki so ...

Bryan Adams Svet24.si

Bryan Adams pozitiven – že drugič v enem mesecu!

janez jansa pl 3 Reporter.si

Je Janša sodobni Valjhun, ki skuša čim bolj ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Državni HSE plačuje Snežičeve tožbe proti ...

tjaša-vrečič Njena.si

Kmetija: Tjaša razkriva svojo plat ljubezenske ...

anamarija lampic Ekipa24.si

JO PREPOZNATE? Anamarija Lampič JEMLJE DIH! Naša...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – V Brestanici začetek prenove ceste proti ribnikom

Piše: Radio Krka

Čas objave:
06.09.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj je bilo opravljenih 1427 PCR-testov in potrjenih 234 okužb z novim koronavirusom. Pozitivnih je bilo tako 16,4 odstotka opravljenih testov, v bolnišnicah zdravijo 217 ljudi, od tega jih 45 potrebuje intenzivno oskrbo. Umrl je en bolnik s covidom-19.

Predsednik republike Borut Pahor je Zvezi društev slepih in slabovidnih Slovenije ob stoletnici delovanja danes v Vili Podrožnik vročil zlati red za zasluge za izjemne zasluge pri povezovanju slepih in slabovidnih ter pri spodbujanju njihovega vključevanja v družbo.

V preteklem tednu so se na slovenskih cestah zgodile štiri smrtne prometne nesreče, v katerih so umrle štiri osebe. Letos so slovenske ceste terjale 85, v enakem obdobju lanskega leta pa 66 smrtnih žrtev.


KRKA DOMA:
V Brestanici se začenja prva etapo prenove ceste proti Stolovniku oziroma ribnikom. Prenova bo potekala na odseku od križišča cest za Anže in Stolovnik do konca naselja Gorica, ki bo do predvidoma konca januarja prihodnje leto zaprt. Začasni obvoz bodo za zdaj uredili skozi naselje Gorica. Celoten projekt so sicer zastavili v štirih etapah. Poleg rekonstrukcije vozišča bodo na levi strani ceste uredili tudi pot za pešce in kolesarje in s tem okrepili tamkajšnjo prometno varnost.

V drevoredu pri OŠ Bršljin bodo v tem mesecu odstranili tri posušena drevesa, ob njih pa so že postavili tudi prenovljeno klop za počitek. Drevesa bodo v prihodnjih mesecih nadomestili z novimi in tako ohranili podobo drevoreda. V drevoredu ob Kočevarjevi ulici bodo v prihodnjih tednih odstranili tri posušene gorske javore, nato pa bo v primernem saditvenem obdobju sledila zasaditev novih dreves iste sorte.

Sevničani lahko še danes in jutri glasujete za projekte v krajevnih skupnostih. Za tako imenovani participativni proračun pod sloganom »Sobivam, sodelujem, soodločam« je občina prejela 41 predlogov izmed njih pa jih je strokovna komisija izbrala 31, za katere lahko občani glasujete s poslanim SMS sporočilom. V proračun Občine Sevnica za prihodnje leto se bodo uvrstile tiste pobude, ki bodo prejele največ glasov znotraj posameznega območja in skupaj ne bodo presegle vrednosti 20 tisoč evrov.

V Novem mestu se začenja Festival Sem glasba Sem mesto, ki bo ponudil raznolik glasbeni program, od klasičnih zvokov minulih stoletij do sodobnih glasbenih stvaritev na različnih prizoriščih mestnega jedra in njegove okolice. Letošnji festival je posvečen španski glasbi in še posebej flamenku ter na ta način tesno povezan s plesom. Festival se bo začel v dvorani Zavoda Friderika Ireneja Barage v Šmihelu, kjer bo nastopila skupina strunskih glasbil LIBERtrio, zaključil pa se bo s 6. Nočjo slovenskih skladateljev.

Osrednja informativna oddaja, 6.9.2021

Krka ob enih