Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: V Brežicah dobili dodatna podžupana

Piše: R.K.

Čas objave:
26.04.2023 13:00

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: V Brežicah dobili dodatna podžupana; Znova zaživel GoNm; Zbirali so sredstva za šolski sklad.

SVET NA KRKI

Pred učenci in dijaki so prvomajske počitnice. Medtem ko je za polovico šolarjev iz vzhoda države danes zadnji šolski dan, pa so njihovi vrstniki iz osrednjega in zahodnega dela že na počitnicah. Slednji bodo skupno prosti sedem dni, ostali dan manj. V šolo se bodo vrnili prihodnjo sredo. Marsikje ponujajo bogat progam aktivnosti.

Policisti so včeraj prijeli dva tatova, ki sta med 20. in 27. marcem v centru Ljubljane izvršila pet drznih tatvin. V vseh primerih sta pristopila do oškodovancev, nekatere od njih zamotila z vprašanji in jim iz torbic ali žepov jaken ukradla mobilne telefone, denarnice in druge vrednejše predmete, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. S tatvinami sta 23- in 33-letnik povzročila za okoli 3700 evrov materialne škode. Oba so privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanju odredil pripor, so še sporočili s PU Ljubljana.

KRKA DOMA

Brežiški župan Ivan Molan je imenoval dodatna podžupana. Pred tem imenovanemu podžupanu Aleksandru Gajskemu, ki skrbi za naloge s področja gospodarstva, turizma in kmetijstva, sta se pridružila podžupanja Mojca Florjanič in Bogdan Palovšnik, ki je bil podžupan Občine Brežice že v prejšnjem mandatu. Molan je na novinarski konferenci povedal, da bo brežiška občina imela poslej tri nepoklicne podžupane, za imenovanje dodatnih dveh podžupanov pa se je podobno kot v prejšnjem županskem mandatu odločil, da bi razširil sodelovanje v občinskem svetu in na terenu.

Znova je zaživel sistem izposoje koles GoNm, ki je v novomeški občini razširjen že na osemnajstih postajah, od tega tudi na nedavno vzpostavljenih postajah pri Splošni bolnišnici Novo mesto in pokopališču v Srebrničah. Uporabniki se lahko v prihajajočih toplejših dneh tako podajo po številnih dolenjskih kolesarskih povezavah s kar 90 kolesi, izmed katerih jih dobra polovica deluje na električni pogon. Kolesarji in kolesarke, ki želijo uporabljati sistem GoNm, registracijo opravijo na Turistično informacijskem centru Novo mesto na Glavnem trgu, kjer pridobijo kartico za izposojo koles. Celoletna uporabnina znaša petindvajset evrov, mesečni paket pa stane pet evrov. Za lažjo izposojo brez uporabe kartice je na voljo tudi mobilna aplikacija Mobiln.si, ki med drugim nudi pregled zasedenosti postaj in zemljevid njihovih lokacij, omogoča pa tudi podajanje mnenj uporabnikov za izboljšanje sistema.

Včeraj so na OŠ Bršljin pripravili dobrodelni koncert Daj se nasmej. Med nastopajočimi so se poleg učencev in učiteljev šole zvrstila tudi znana imena z glasbenih odrov, kot so Matej Lebič, Plateau, Tina Marinšek, Sandi Ravbar in učenci glasbene šole Akustik, Gušti in Leyre, Etno banda Poseben gušt, Tretji kanu, ansambel Pogum, Bort Ross, Dan D in Omar Naber. Polna dvorana je uživala ob različnih ritmih glasbe. Z zbranimi sredstvi so v šoli napolnili šolski sklad, katerega del namenjajo tudi uresničevanju nadstandardnih dejavnostih za učence. Na šoli so se odločili, da bodo uspešne učence na področju znanja in športa s pomočjo šolskega sklada nagradili z izletom.

Osrednja informativna oddaja, 26.4.2023