Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: V Brežicah schengen priložnost za turizem in trgovino

Piše: R.K.

Čas objave:
22.12.2022 12:59

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Schengen v Brežicah priložnost za turizem in trgovino; Davil mamo in ji grozil, da jo bo ubil; Krka danes z Osijekom.

SVET NA KRKI

V slovenski provinci Družbe Jezusove podpirajo ponovno odprtje kanonskega postopka v primeru patra Marka Rupnika, ki naj bi pred tremi desetletji zagrešil več spolnih zlorab redovnic. Slovenski jezuiti so sporočili, da niso prejeli še nobene prijave, in poudarili, da stojijo na strani žrtev zlorab.

Povprečna bruto plača za oktober je znašala 2024,03 evra in je bila od plače za september nominalno višja za 1,9 odstotka, realno pa za 1,1 odstotka. V medletni primerjavi se je nominalno zvišala za 7,3 odstotka, realno pa je bila za 2,4 odstotka nižja. Povprečna neto plača je bila medtem pri 1317,60 evra.

KRKA DOMA

V občinah ob meji s Hrvaško ob vstopu sosednje države v schengensko območje pričakujejo predvsem sprostitev prometa in okrepitev njegove pretočnosti, pa tudi manj ovir pri prihodu hrvaške delovne sile. V nekaterih občinah si obetajo krepitev turističnega obiska, v občini Brežice pa jim bojazen vzbuja bližina milijonskega Zagreba. Molan meni, da bosta imela predvsem turizem in kmetijstvo boljši položaj. Veliko Hrvatov je na Bizeljsko hodilo kupovati vino in druge kmetijske proizvode, kar bo s schengenom olajšano. Župan dodaja, da bodo tudi gostje lažje prihajali, zaradi uvedbe evra na Hrvaškem pa se bo povečala izmenjava. Hkrati pa Molan opozarja tudi na problem varnosti.

Včeraj so policisti PU Novo mesto posredovali zaradi nasilja v družini. Sin je fizično in psihično trpinčil svojo ostarelo mamo. Davil jo je, ji povzročal bolečine in ji grozil, da jo bo ubil. Prestrašeni ženski je uspelo pobegniti iz stanovanja in poiskati pomoč. Policisti so se takoj odzvali, 52-letnega nasilneža izsledili in mu izrekli prepoved približevanja žrtvi. Ugotovili so, da je več let izvajal fizično in psihično nasilje nad mamo, vendar žrtev zaradi stiske in strahu sama ni zmogla poiskati pomoči, prav tako o nasilju v družini policije ni nihče obvestil. Osumljenca bodo ovadili na tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini. O izrečenem ukrepu prepovedi približevanja so obvestili pristojne institucije in preiskovalno sodnico, ki bo presodila o podaljšanju ukrepa.

Po porazu s Širokim košarkarje KK Krka danes ob 21.00 na Zlatiboru čaka še tekma 7. kola 2. ABA lige z Vrijednosnicami Osijek. Vrijednosnice Osijek imajo v šestih kolih eno zmago. Na začetku lige so v hrvaškem dvoboju premagali Gorico, potem pa so izgubili z Borcem, Heliosom, Pelisterjem, Sutjesko in Zlatiborom. Krkaši imajo obratno razmerje zmag in porazov, in sicer šest zmag in poraz.

Osrednja informativna oddaja 22.12.2022