strela, udar strele Svet24.si

Strela udarila v 22-letnega koroškega lovca

drekci Svet24.si

Poglejte ta ostuden prizor v središču Ljubljane

doncic-dragic Necenzurirano

Kdo je kriv, da niste mogli gledati Dončića in ...

bojan pozar kadic videtic ura moci Reporter.si

Propadlemu politiku Bojanu Požarju se udinjanje ...

riera Ekipa24.si

Riera je v šoku! Špancem razkril, kaj se je ...

Ekrem Jevrić Odkrito.si

Poglejte, kakšnega sina ima pokojni Ekrem Jevrić

olimpija dragons 3 Ekipa24.si

Drama na predstavitvi Riere! Dragonsi so ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – V Brežicah zaključujejo obnovo dveh mostov

Piše: Radio Krka/MP

Čas objave:
19.03.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Vlada je v načrt razvojnih programov uvrstila nove obrambne projekte, pri čemer bodo posodobili vojaški komunikacijski in informacijski sistem, prenovili vojašnico v Ljubljani, kupili taktično-transportno letalo in nadgradili helikopterje Bell. Povečali so tudi obseg financiranja štirikolesnih oklepnikov.

Svetovni dan spanja, ki ga obeležujemo danes, poteka pod sloganom Urejeno spanje za zdravo prihodnost. Opozarja na osnovno človekovo potrebo po urejenem spanju in poudarja problem motenj spanja, ki so v zadnjem letu zaradi pandemije zelo pogoste. Raziskave so pokazale, da Slovenci premalo spimo.

KRKA DOMA:
V Brežicah zaključujejo obnovo dveh mostov - železnega čez reko Krko v Brežicah, ki je del dvojnega mostu, in lesenega čez reko Krko v Cerkljah ob Krki. Celovita obnova dvojnega železnega mostu bo zaključena v poletnih mesecih. Tudi obnova lesenega mostu čez Krko napreduje hitro. Za obnovo so se odločili zaradi dotrajanosti, poleg tega bodo novi jekleni nosilci omogočali povečanje nosilnosti mostu na 15 ton, kar pomeni, da bodo most lahko uporabljala večja intervencijska gasilka vozila in tudi šolski avtobus, kar bo pomembno skrajšalo poti.

V Varstveno delovnemu centru Novo mesto so danes dobili približno 5000 evrov vredno prenosno razkuževalno napravo. Napravo jim je podarilo novomeško podjetje Trend Medikal. Razkuževalna naprava deluje brez kemikalij, razkuženi prostori pa so zaradi tega takoj varni za uporabo. Direktor VDC Novo mesto Mitja Mežik je ocenil, da se bodo lahko zaposleni zaradi podarjene razkuževalne naprave in posledičnega prihranka časa še bolj posvetili varovancem. Teh imajo sicer 169, od tega 85 v institucionalnem varstvu.

Kolesarski klub Adria Mobil v novo sezono vstopa dodobra pomlajen. V člansko vrsto so prestopili kar trije člani mladinske selekcije, ki so svojo celotno kolesarsko kariero tlakovali v domačem klubu in so predstavniki nove, prihajajoče generacije kolesarjev. Mesto novega športnega direktorja članske ekipe je pripadlo Marku Kumpu, legendi novomeškega kluba, njegove bogate in dolgoletne izkušnje pa bodo nedvomno pripomogle tudi k uspehu celotne ekipe.

Osrednja informativna oddaja, 19.3.2021

Krka ob enih