hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – V Črnomlju kmalu začetek gradnje kanalizacijskega sistema

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.06.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Začel se je prvi letošnji vročinski val, ki bo po napovedih Agencije za okolje trajal do ponedeljka. Vročina se bo stopnjevala ob koncu tedna, ko bodo tudi jutra nekoliko toplejša, čez dan bo sicer od 27 do 32 stopinj Celzija.

Nova projekcija razvoja pandemije, ki jo pripravlja Institut Jožef Stefan, nam prehod v zeleno fazo po evropskih kriterijih obeta v začetku julija, čeprav so napovedi preteklega tedna zeleno fazo predvidevale šele za prvo polovico avgusta. Glede na lastne, precej manj strogo postavljene kriterije, je Slovenija sicer že v zeleni fazi, saj je število okužb manjše od 300.

KRKA DOMA:
V Črnomlju se bo predvidoma prihodnji mesec začela gradnja kanalizacijskega sistema, projekt pa bo v celoti zaključen predvidoma oktobra 2022. Kot je ob podpisu pogodbe poudaril župan Andrej Kavšek, si želijo še bolj zaščititi reki Lahinjo in Dobličico pred komunalnimi odpadnimi vodami, zato bodo izgradili manjkajoče fekalne kanalizacije po posameznih ulicah v aglomeraciji Črnomelj ter v okviru projekta priključili te odseke na čistilno napravo pod Vojno vasjo. Velik delež sredstev za izpeljavo projekta so pridobili iz evropskih in državnih sredstev.

Župani posavskih občin so se sestali s predstavniki Direkcije za infrastrukturo in Regionalne razvojne agencije Posavje na temo projekta Sava-Krka bike in nadaljnjega razvoja kolesarske mreže v Posavju. Osrednjo kolesarsko povezavo predstavlja kolesarska pot od Radeč oziroma Zidanega Mosta do mejnega prehoda Rigonce, ki pa na določenih odsekih še ni sklenjena. Ta povezava v veliki meri teče ob reki Savi, zaradi česar je za kolesarje še posebej vabljiva.

Zaključni turnir Mednarodne Extra lige ta vikend gosti Novo mesto. Final four, štirih ekip bo tako letos prvič v Novem mestu in sicer v soboto in nedeljo
v Športni dvorani Marof. Navijači ste dobrodošli, seveda ob upoštevanju vseh epidemioloških predpisov. Domača dekleta bodo na parketu v soboto ob 15-ih, ko se bodo pomerile z ekipo Celovca, v nedeljo bo ob 15-ih tekma za tretje mesto, dve uri kasneje pa še finalna.

Osrednja informativna oddaja, 17.6.2021

Krka ob enih