Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: V Črnomlju o mejnem nadzoru in romski problematiki

Piše: R.K.

Čas objave:
30.05.2023 13:34

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Notranji minister na srečanju s črnomaljskim županom o mejnem nadzoru in romski problematiki; Zasebni investitor iz Velike Britanije bi v Kočevju gradil hotel; Nova učna pot v Novem mestu.

SVET NA KRKI

Slovenska karitas je do danes zbrala 693.704 evrov za pomoč prizadetim ob potresu v Turčiji in Siriji, še 100.000 evrov pa je v sklopu humanitarnega strateškega partnerstva prispevalo ministrstvo za zunanje in evropske zadeve. Sredstva bodo namenjena za hrano, higienske in druge osnovne potrebščine, bivališča in psihosocialno pomoč prizadetim.

Komisija za preprečevanje korupcije v poročilu za lansko leto kot najbolj problematična področja ponovno izpostavlja integriteto, nasprotje interesov, nezdružljivost funkcij in omejitve poslovanja. Še vedno izstopa tudi nespoštovanje odločitev komisije in njenih priporočil, so na komisiji zapisali v sporočilu za javnost.

KRKA DOMA

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar se je srečal z županom občine Črnomelj Andrejem Kavškom. Govorila sta predvsem o odstranjevanju ograje na južni meji, povračilu stroškov zaradi povečanega nadzora državne meje in romskih vprašanjih, so sporočili z notranjega ministrstva. Na ministrstvu so pojasnili, da je po Poklukarjevih besedah odstranjevanje ograje na meji koalicijska zaveza. Dejal je, da to zavezo uresničujejo in z meje s Hrvaško odstranjujejo žico in panelno ograjo. Odstranjeno panelno ograjo bodo uporabili za potrebe obrambno-varnostnih organov Slovenije. Glede delnega povračila stroškov zaradi povečanega nadzora državne meje je minister dejal, da so v letu 2023 zagotovili 2,5 milijona evrov za delno povračilo stroškom občinam. Pri romski problematiki pa je poudaril predvsem intenzivno delo policije v lokalni skupnosti, še zlasti pri preventivnih ukrepih. Ob tem je izpostavil tudi to, da sta uspešnost in učinkovitost dela odvisni ne samo od policije, temveč tudi od aktivnosti drugih služb na področju šolstva, urbanizma, sociale in zaposlovanja.

Občina Kočevje je nedavno zaključila prvo fazo turistične ureditve Rudniškega jezera, ki postaja ena od osrednjih turističnih točk na kočevsko-ribniškem območju. V okviru prve faze, ki je stala 370.000 evrov, so po besedah kočevskega župana Vladimirja Prebiliča na obali jezera postavili leseno brv na pilotih, s katero so jezero še bolj približali sprehajalcem in kopalcem. Dodatno so uredili tri manjše lesene terase in pomol na glavni plaži. Če bo vse teklo, kot so si zastavili, bodo v jeseni začeli drugo fazo urejanja, v okviru katere želijo ob jezeru urediti športno-rekreativne površine, med drugim igrišče za odbojko na mivki z manjšo tribuno in površine za najmlajše, kjer bodo igrala in vse, kar sodi zraven. Pri tem mu namerava na pomoč priskočiti tudi občina, ki v ta namen pripravlja občinski podrobni prostorski načrt.

Pri novomeški Osnovni šoli Dragotina Ketteja, so odprli osemkilometrsko Kettejevo učno pot. Ta spodbuja gibanje in spoznavanje kulturnih in naravnih znamenitosti Novega mesta. Učna pot vsebuje 9 ciljnih in 10 informacijskih točk, je srednje lahka in prijazna osebam z drugačnimi potrebami, saj na njej ni arhitektonskih ovir.

Osrednja informativna oddaja, 30.05.2023