profimedia-0713119763 Svet24.si

Manekenka pravi, da pije kri svojega mladega moža

prometna nesreča Svet24.si

Ceste v zadnjih desetletjih vzele Kuralta, ...

POL20220602BOR_7628 Necenzurirano

Na Hanovi mizi za 100 milijonov želja naftnih ...

resa velika planina Reporter.si

Uroš Urbanija se ju ni usmilil: kako sta se ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

britney-spears Odkrito.si

Britney Spears – sinova objavila nazorne video ...

sveca Ekipa24.si

Huda tragedija! V nesreči na pripravah na ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – V Dolenjskih Toplicah bodo gradili nov vrtec

Piše: Radio Krka

Čas objave:
30.11.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj je bilo ob 6287 PCR-testih potrjenih 2482 okužb z novim koronavirusom, delež pozitivnih testov je tako znašal 39,5 odstotka. V bolnišnicah zdravijo 1128 covidnih bolnikov, 280 jih potrebuje intenzivno nego, umrlo je 16 covidnih bolnikov.

Gasilci so večinoma uspeli pogasiti požar, ki je ponoči zajel večje skladišče v Vižmarjah v Ljubljani. Ker pa so nekatera žarišča težje dostopna, bo tam gašenje potekalo še kar nekaj časa. V neposredni bližini požara je v ozračju še vedno povečana prisotnost trdih delcev oziroma saj, NIJZ svetuje izogibanje onesnaženemu okolju, dokler območje ne bo očiščeno.

Zahod Grčije so ponoči prizadele poplave, ki so posledica obilnega deževja in silovitega vetra. Posebej hudo je po poročanju lokalnih medijev v pristaniškem mestu Patras ter na otokih v Jonskem morju. Otoka Samos in Ikarija v Egejskem morju pa je davi stresel potres z magnitudo 5. Poročil o morebitnih žrtvah ali gmotni škodi ni.

KRKA DOMA:
V Občini Dolenjske Toplice, kjer se dobro desetletje ukvarjajo s prostorsko stisko otroškega vrtca, ki deluje v prostorih osnovne šole, so se odločili za gradnjo novega. Zgraditi ga nameravajo v treh letih in s tem hkrati razbremeniti šolo, ki jo prav tako pesti pomanjkanje prostora. Šlo bo za 12-oddelčni vrtec, ki ga nameravajo v neposredni bližini Osnovne šole Dolenjske Toplice začeti graditi predvidoma jeseni prihodnje leto.

Občina Brežice in sosednja Občina Bistrica ob Sotli sta podpisali pogodbo za izvedbo hidravličnih izboljšav njunih vodovodnih sistemov. Začetek terenskih del so predvideli v začetku prihodnjega leta, njihovo končanje pa oktobra leta 2023.

Potem ko namiznoteniški igralci Športnega društva SU Novo mesto v soboto niso odigrali tekme 7. kola 1. Slovenske namiznoteniške lige so sinoči na gostovanju odigrali tekmo 8. kola. Njihov nasprotnik je bila ekipa Mute, Novomeščani pa so se domov vrnili z novo zmago. Bratska naveza, Uroš in Jure Slatinšek ter Jožko in Mitja Omerzel, je slavila po uri in pol zmago s 5:3.

Osrednja informativna oddaja, 30.11.2021

Krka ob enih