Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: V Ivančni Gorici gradijo obvoznico

Piše: R.K.

Čas objave:
01.02.2022 13:02

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Ajda Vesel.

SVET NA KRKI
Med tujimi potniki, ki so julija in avgusta lani prispeli v Slovenijo, je bilo 89 odstotkov tranzitnih potnikov, enodnevnih obiskovalcev pa je bilo po podatkih državnega statističnega urada štiri odstotke. Tisti, ki so ostali na enodnevnem obisku, so največkrat prišli na izlet ali obiskali prireditev.

Včeraj dopoldne je 23-letni moški v prodajalni nakita v centru Ljubljane prijel nakit in stekel proti izhodu. Uslužbenka je osumljenca skušala zadržati, a jo je odrinil in zbežal. Za njim je stekel lastnik in ga ob pomoči meščana prijel in zadržal do prihoda policistov. Policisti so osumljencu odvzeli prostost. Pri osumljencu so policisti našli ukradene predmete v vrednosti nekaj sto evrov in jih zasegli.

KRKA DOMA
V Občini Ivančna Gorica je stekla gradnja t. i. zahodne obvoznice na območju Malega Hudega pri podjetju Akrapovič, so danes sporočili iz občine. Gre za enega izmed prioritetnih občinskih projektov v letošnjem letu in je ključnega pomena za nadaljnji razvoj občine Ivančna Gorica. Gradnja 1,3 milijona evrov vrednega projekta zajema izgradnjo občinske ceste od zgrajenega krožišča pri Malem Hudem proti križišču Marof, ki povezuje ceste proti Stični in Ivančni Gorici ter proti Vzgojno-izobraževalnemu centru Ivančna Gorica, so v sporočilu za javnost pojasnili na občini. Poleg obvozne ceste v dolžini 950 metrov, projekt vsebuje tudi rekonstrukcijo trikrakega krožišča pri Marofu v krožno križišče. Zaradi del je na območju gradnje do junija vzpostavljena popolna zapora kategorizirane občinske ceste. Na občini udeležence v prometu naprošajo k upoštevanju prometne signalizacije in navodil izvajalca del. Obenem bo v kratkem svoj projekt začela tudi država. Direkcija za infrastrukturo RS bo namreč zgradila nadvoz čez železniško progo pri krožišču Malo Hudo. S tem bo zahodna obvoznica dobila tisto dodano vrednost in razbremenila prometno gnečo v občinskem središču.

Zavod Novo mesto in Kulturni center Janeza Trdine razpisujeta avdicijo za sodelovanje v slavnem muzikalu Chicago. Muzikal je od premiere leta 1975 doživel nešteto ponovitev in novih produkcij, tokrat bo prvič predstavljen v KCJT produkciji Kulturnega centra Janeza Trdine. Umetniški vodja je koordinator za kulturo, Matevž Novak, producenta predstave sta Bojan Bencik in Domen Bohte, koreografija pa je pod taktirko Mojce Horvat.
V Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu načrtujejo premiero in prve ponovitve v novembru 2022 ter tudi gostovanja po Sloveniji. S tem razlogom Zavod Novo mesto ter Kulturni center Janeza Trdine razpisujeta avdicijo za vse, ki bi želeli v muzikalu nastopati. Na avdicijo vabita pevke in pevce, ki jim plesno znanje ni tuje. Iščejo vloge za soliste ženske in moške, ki imajo odrske izkušnje ter pevsko – plesni zbor z odrskimi izkušnjami. Rok za prijave je 16. februar, predvideni datum avdicij pa je 12. marec.

Policisti so bili v ponedeljek nekaj pred 21. uro obveščeni, da so v reki Krki na območju Ivančne Gorice našli mrtvo osebo. Gasilci so 65-letno žensko potegnili na kopno. Glede na do sedaj zbrana obvestila je s pešpoti tik ob reki zdrsnila v vodo, tok pa jo je odnesel do jeza, kjer so jo našli, so danes sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Policisti so opravili ogled kraja, po do sedaj zbranih obvestilih ni sumov kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo, so še zapisali.

Krka ob enih, 1.2.2022