Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: V Kočevju manjka zdravnikov

Piše: R.K.

Čas objave:
19.07.2022 13:02

V današnji osredji informativni oddaji: V Kočevju težave z zagotavljanjem zdravnikov nujne medicinske pomoči; Zdravstveni dom Bežice bo dobil prizidek; Do petka po Ulici Slavka Gruma le peš

SVET NA KRKI

Začel se je nov vročinski val, Inšpektorat RS za delo pa ob tem delodajalce poziva k večji skrbnosti in doslednosti izvajanja ukrepov zaradi povečanih temperaturnih obremenitev. V času povišanih temperatur bodo nadzirali izvajanje ukrepov za zagotavljanje varnega in zdravega dela, napovedujejo.

Z goriškega dela Krasa, kjer so od nedelje gasili obsežen požar, prihajajo spodbudne novice. Situacija na obsežnem požarišču je povsem pod nadzorom. Minula noč je bila za številne gasilce bistveno manj stresna kot prejšnja. Nekaj manjših posameznih žarišč je sicer še bilo, a so gasilci s takojšnjimi akcijami preprečili morebitne nove izbruhe ognja. Ob tem jim je bila v veliko pomoč tudi narava, saj je veter povsem "obnemogel". Uprava za zaščito in reševanje je z 20. julijem razglasila zelo veliko požarno ogroženost naravnega okolja na območju več občin na območju Uprave za zaščito in reševanje Koper, Postojna in Nova Gorica. Drugod po državi je z 20. julijem razglašena velika požarna ogroženost naravnega okolja.

KRKA DOMA

V nekaterih zdravstvenih domovih zaradi dopustov prihaja do težav pri zagotavljanju zdravnikov za delo v ambulantah nujne medicinske pomoči. Na problematiko so v petek na svoji spletni strani opozorili v ZD Kočevje. Kot so zapisali, zaradi koriščenja dopustov in številnih odsotnosti navkljub večtedenskemu trudu niso mogli zagotoviti 24-urne prisotnosti zdravnika v ambulanti nujne medicinske pomoči. Prvič je do odsotnosti zdravnika prišlo pretekli konec tedna, prav tako bo v naslednjih tednih nekaj nočnih terminov ambulante nujne medicinske pomoči ostalo nepokritih z zdravniškim kadrom.
Zavodom, ki organizirajo službo NMP, zaradi vse bolj pereče problematike na ministrstvu za zdravje v ponedeljek poslanem dopisu svetujejo, da v primeru nenačrtovanih odsotnosti zdravnikov zaradi prebolevanja covida-19 ali drugih izrednih razlogov delo preostalih zdravnikov prilagodijo tako, da bodo na svojem območju lahko zagotavljali izvajanje nujnih zdravstvenih storitev v ambulanti zdravstvenega doma in NMP. Izvajalci lahko po navedbah ministrstva začasno organizirajo izvajanje NMP tudi na skupnem širšem območju, vendar z jasnim medsebojnim dogovorom in obvestili za uporabnike na svojem območju. V Zdravstvenem domu Kočevje pojasnjujejo, da bodo ob odsotnostih zdravnika v ambulanti NMP reševalne ekipe delovale v okrepljeni sestavi v tesnem sodelovanju s centralno urgentno službo in zdravniškim kadrom okoliških zdravstvenih institucij.

Brežiški svetniki so po lanski potrditvi projekta na zadnji redni julijski seji potrdili novelacijo naložbenega programa dozidave Zdravstvenega doma Brežice. Naložba bo stala nekaj več kot 7,68 milijona evrov. Začetek gradnje načrtujejo v jeseni oz. oktobra, vsa potrebna dela nameravajo končati do marca 2024.

Od jutri do petka bo v sklopu rekonstrukcije cestišča in ureditve komunalne infrastrukture na Ulici Slavka Gruma med križiščem z ulicama Drska in Brod ter križiščem s Cesarjevo ulico potekalo zaključno asfaltiranje, spremljala ga bo popolna zapora odseka. Dostop do objektov z vozili bo potekal samo zjutraj pred 7. uro in le zvečer po 19. uri, medtem ko bodo vsi dovozi in dostava med 7. in 19. uro onemogočeni in bo do objektov možno dostopati le peš. Za urgentne prehode gradbišča se lahko uporabniki obrnejo na predstavnika izvajalca.

Osrednja informativna oddaja, 19.7.2022