Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih - V Kolpi utonil 19-letnik

Piše: RK

Čas objave:
23.08.2021 13:00

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Petra Majdič.

SVET NA KRKI:
Testiranje s hitrimi antigenskimi testi na covid-19 je z določenimi izjemami od danes plačljivo. Hitri testi še naprej ostajajo brezplačni za vse dejavnosti, kjer je testiranje obvezno. V ljubljanskem zdravstvenem domu bo cena testiranja 12 evrov, v Mariboru deset. V Ljubljani bo možno plačati izključno z bančno kartico, na mestu testiranja.

Eko sklad je objavil dva nova javna razpisa za pilotne projekte celovite prenove večstanovanjskih stavb, sofinancirane z novima finančnima instrumentoma, ki dopolnjujeta obstoječo ponudbo sklada spodbud za večstanovanjske stavbe. Predvidena višina nepovratnih sredstev za posamezen razpis je 500.000 evrov in 1,5 milijona evrov za povratna sredstva.

Ravnatelji in ravnateljice vzgojno-izobraževalnih zavodov se srečujejo na konferenci, na kateri bodo predstavili priporočila za organizacijo in izvedbo vzgojno-izobraževalnega procesa. Ministrica Kustečeva zaradi zahtevnega poteka okužbe s covidom na konferenco ni prišla, je pa ravnateljem poslala pisni nagovor.

KRKA DOMA:
Tudi zdravilišča v naši regiji so ta čas zelo dobro zasedena, med gosti pa prevladujejo domači, nekaj je tudi tujih. Izjema je Rogaška Slatina, kjer tudi zaradi odsotnosti ruskih gostov ugotavljajo 45-odstotni upad števila nočitev v primerjavi z letom 2019, medtem ko je število nočitev ruskih gostov v tamkajšnjih hotelih v primerjavi z letom 2019 upadlo kar za 98 odstotkov. Gosti so povečini sprejeli potrebno izpolnjevanje pogoja PCT in ga upoštevajo. Tudi na Dolenjskem v Termah Krka je poletna sezona v polnem teku. Z zasedenostjo hotelskih zmogljivosti, ki je bila v juliju 82-odstotna, v avgustu pa pričakujejo 93-odstotno, so zadovoljni. Večina gostov je tudi letos domačih. Zaradi omejitev pri prehajanju državne meje je gostov iz tujine manj kot v letih pred epidemijo, so pa to gostje iz Italije, Nemčije in Nizozemske.


V Straži se danes začenja Filmski teden Evrope pod zvezdami. V sodelovanju z Europe direct Novo mesto in Občino Straža si bomo tako lahko do petka v Kulturnem domu Straža brezplačno ogledali tri vrhunske, nagrajene filme. Prvi, nocoj ob 21.00 uri bo film MEDTEM KO VAS NI BILO / Sorry We Missed You, je pojasnil organizator Robert Kren. Vstop je brezplačen, število obiskovalcev pa je omejeno na 50 oseb vsak večer. Zato je prijava na dogodek obvezna. Za ogled filmov se prijavite na email naslov: robert.kren9@gmail.com ali na telefonski številki 041 435 652. Ob prijavi sporočite ime, priimek, število oseb, termin ogleda filma (en večer, dva, vse tri…), naslov in telefonsko številko.  

V kraju Dol v občini Kočevje v reki Kolpi včeraj nekaj po 15. uri utonil kopalec. S Policijske uprave Ljubljana danes pojasnjujejo, da je utonil 19-letnik, ki je plaval čez Kolpo, nekje na sredini reke pa se je začel utapljati. To je opazil bližnji kopalec, ki je mladeniča sicer rešil iz vode, nato pa so na plaži pri reševanju pomagali še drugi prisotni, a je 19-letnik kljub hitri pomoči na kraju umrl. Policisti bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Osrednja informativna oddaja, 23.8.2021