sasa1 Svet24.si

Saša Krajnc: Nisem človek z oklepom!

vodna tromba, Halkidiki Svet24.si

VIDEO: Panika na grški plaži, kopalce ...

20210503-01058074 Necenzurirano

Basen o novinarstvu #kolumna

boxer oklepnik rheinmetall defense Reporter.si

Razmetavanje z milijoni: Slovenija kupuje ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

Josip Tratnjak Njena.si

Ljubezen na vasi: Josip nima sreče

slovenija kosarka reprezentanca Ekipa24.si

Nepričakovano! Košarkarska reprezentanca ostala ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: V Kostanjevici na Krki porušili južni most

Piše: R. K.

Čas objave:
29.07.2022 13:09

Danes v osrednji informativni oddaji: Osnovna šola Šmihel prepleskana; V Kostanjevici na Krki porušili južni most.

SVET NA KRKI

Razmere na požariščih na komenskem Krasu in v okolici Kostanjevice na Krasu so bile ponoči mirne. Dežuralo je 56 gasilcev, ki so pogasili nekaj manjših žarišč, eno je zagorelo med Temnico in Renčami, drugo pa v bližini stolpa na Cerju. Ogenj na italijanski strani pa se je razširil stran od meje, so sporočili iz regijskega štaba Civilne zaščite za Notranjsko. Razmere na požariščih na Krasu na obeh straneh meje so tako pod nadzorom. 

Po vsej državi se bodo danes začele aktivnosti za večjo varnost kolesarjev, ki bodo trajale vse do 4. avgusta. V tem času bodo policisti z občinskimi redarji preverjali, ali kolesarji spoštujejo prometna pravila ter kako se do njih vedejo drugi udeleženci v prometu. Cilj akcije je zmanjšati število smrtnih žrtev in hudo poškodovanih kolesarjev, saj so kolesarji še vedno med najranljivejšimi udeleženci v prometu. Po podatkih policije pa se v zadnjih letih povečalo tudi število kolesarjev, ki so povzročitelji prometnih nesreč. 

KRKA DOMA

Podjetje PPG, trgovina Topdom in Osnovna šola Šmihel so v sredo pripravili družabni dogodek, s katerim so zaključili skupni projekt. Podjetje PPG je letošnji julij namenilo prenovi Osnovne šole Šmihel, po tem ko je v aprilu do ravnateljice šole Romane Šarec Rojc pristopil Dejan Stepanovski, ki je zaposlen v tem podjetju. Z iniciativo Nova barva za Nov začetek so prepleskali stene šole. Gre za projekt v vrednosti 60.ooo €. Ravnateljica Šarec Rojc je poudarila, da lahko šmihelska šola s svojimi finančnimi sredstvi letno prepleska stene le v dveh ali treh učilnicah. Barve na stenah so bile stare vsaj 25 let, sedaj pa so popolnoma nove in prilagojene otrokom po starostih. Podjetje PPG ima namreč posebno karto barv, ki psihološko dobro vplivajo na otroke. Na sredinem dogodku so učitelji, starši, učenci in zaposleni v podjetju PPG in Topdomu prepleskali nekaj sten, med drugim steno hodnika v avli in proti telovadnici. Podjetje PPG pa je doniralo tudi zunanjo športno opremo.

V Kostanjevici na Krki so te dni porušili dokaj načeti južni leseni most prek Krke. Gre za enega od dveh glavnih cestnih mostov tega dolenjskega otočnega mesta. Celotna naložba bo skupaj z davkom stala nekaj manj kot 590.000 evrov. Naložba sicer obsega rušitev stare lesene mostne konstrukcije in njeno nadomestitev z novo, pri tem nameravajo vnovič uporabiti nekatere dele starega mosta, ki jih čas še ni načel. Osnovne lesene pilote bodo nadomestili z betonskimi. Uredili bodo tudi okolico. Omenjeni kostanjeviški most so sicer leta 1997 razglasili za kulturni, zgodovinski, arhitekturni in umetnostni spomenik, zgrajen pa naj bi bil še pred drugo svetovno vojno. Zadnje večje prenove je bil južni most deležen pred več kot 30 leti. Most naj bi do oktobra nadomestili v skoraj izvirni obliki, promet pa naj bi po novem mostu sprostili že sredi septembra. Kostanjevičani se nameravajo prihodnje leto lotiti še prenove severnega mestnega mosta in zatem še prenove mosta za pešce oz. kostanjeviškega t. i. tercijalskega mosta. 

Osrednja informativna oddaja, 29.7.2022