atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH

AVDIO: Krka ob enih: V Krškem bodo sofinancirali počitniško delo

Piše: R.K.

Čas objave:
15.04.2021 13:04

V informativni oddaji Krka ob enih sem bila danes z vami Ajda Zorko.

SVET NA KRKI
Včeraj so v Sloveniji potrdili 891 okužb s koronavirusom, opravljenih je bilo 4278 PCR testov. Delež pozitivnih testov je znašal 20,8 odstotka. Hospitaliziranih je 624 covidnih bolnikov, 150 jih potrebuje intenzivno nego. V primerjavi s torkom je bilo včeraj potrjenih 342 okužb manj. Delež pozitivnih testov je padel za 2,4 odstotne točke.

V ponedeljek se bodo v osmih regijah, kjer so epidemiološke razmere boljše, lahko odprle terase gostinskih lokalov. Čeprav so gostinci težko pričakovali vnovičen zagon dejavnosti, pa v sindikatu z novim vladnim odlokom niso zadovoljni. Sprašuje se namreč, kaj bo s subjekti, ki nimajo vrtov in teras. Zahteva, da se panoga zažene v celoti. Medtem terase lokalov na Dolenjskem in v Beli krajini ostajajo zaprti, medtem ko se v Posavju s ponedeljkom odpirajo.


KRKA DOMA
Pet moških z območja Kočevja, starih od 23 do 46 let, so policisti Policijske uprave Celje kazensko ovadili zaradi suma dveh goljufij in ropa na celjskem in Koroškem, v katerih so si pridobili 60.000 evrov protipravne koristi. Peterica je bila pri goljufijah izjemno pretkana, vsiljiva in drzna, trije od njih, ki so osumljeni ropa, so bili tudi nasilni. Večina od njih je bila v preteklosti že obsojena zaradi kaznivih dejanj izsiljevanja, ropov, nasilništva, groženj, tatvin, goljufij in drugih kaznivih dejanj. Osumljeni so marca in aprila na območju policijskih postaj Žalec in Velenje ogoljufali dva občana, ki sta prek različnih spletnih strani prodajala vrednejša kmetijska stroja. Policisti so osumljenim odvzeli prostost, štiri so s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je dvema že odredil pripor, dva pa sta trenutno v sodnem pridržanju. Peti je na prostosti. Ker obstaja sum, da so na podoben način oškodovali še več ljudi, policija poziva vse, ki so jim na podoben način nasedli, da jo o tem obvestijo.


Občina Krško je objavila razpis, ki bo tamkajšnjim dijakom ali študentom omogočil počitniško pridobivanje delovnih izkušenj. Za izvajanje tega programa je krška občina zagotovila 50.000 evrov lastnega proračunskega denarja. Posameznik lahko na podlagi tega poziva opravi največ 160 ur dela, občina pa bo uro njegovega dela sofinancirala s šesti evri. Na javni poziv se lahko odzovejo delodajalci iz občine Krško, ki bodo dijake ali študente z napotnico študentskega servisa v delo vključili med 15. junijem in 30. septembrom. Delodajalec lahko odda eno ali več prijav, vendar skupaj za največ 640 ur počitniškega dela. Rok za oddajo prijav poteče 21. maja.

V Trebnjem so bogatejši za novo lekarno. Ta se je odprla v ponedeljek, nahaja pa se na Obrtniški ulici 14. Gre za Lekarno Drive in Trebnje, ki so jo odprle Dolenjske Lekarne. Njena novost je izdajno mesto, ki je prednostno namenjeno invalidom in vsem tistim, ki težje vstopajo in izstopajo iz avtomobila. Nova pridobitev je tudi robotski sistem Gollmann, ki omogoča optimizacijo dela strokovnih lekarniških delavcev in skladiščnih prostorov.




Krka ob enih, 15.4.2021