Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – V Krškem začasno rešili prostorsko stisko Osnovne šole dr. Mihajla Rostoharja

Piše: Radio Krka

Čas objave:
26.05.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj so opravili 4237 PCR-testov na okužbo z novim koronavirusom in pri tem potrdili 388 okužb. Sedemdnevno povprečje potrjenih okužb tako znaša 287, kar pomeni, da je izpolnjen pogoj za prehod v zeleno fazo.

Vlada se bo sicer danes popoldne sestala na redni seji, na kateri bo razpravljala o podaljšanju ali morebitnih spremembah ukrepov za zamejitev epidemije covida-19.

Hrvaška policija je prijela osem hrvaških državljanov, ki so tihotapili tobak iz Bosne in Hercegovine na Hrvaško in v Slovenijo. Gre za del 13-članske kriminalne skupine, v kateri so bili tudi trije slovenski državljani, v operaciji je sodelovala tudi slovenska finančna uprava.

KRKA DOMA:
V Občini Krško so našli začasno rešitev za prostorsko stisko Osnove šole dr. Mihajla Rostoharja, ki skrbi za vzgojo in izobraževanja otrok s posebnimi potrebami. Občina in šola sta na krškem Vidmu za pet let najeli enostanovanjsko hišo, kjer bo dovolj prostora za štiri oddelke posebnega programa s skupaj 26 učenci z učitelji in varuhi. Gre za začasno premostitev do izgradnje nove šolske stavbe v mestnem jedru. V stavbi so uredili učilnice in učno stanovanje s kuhinjo, dnevno sobo ter kopalnico.

V zadnjih desetih letih je na dolenjskih, belokranjskih in posavskih cestah umrlo enajst kolesarjev. Črna statistika, zato po celi državi poteka akcija za večjo varnost kolesarjev. Policisti so pozorni na kršitve kolesarjev in drugih voznikov, ki ogrožajo kolesarje. V zadnjih desetih letih so bili kolesarji na območju novomeške policijske uprave udeleženi v 659-ih prometnih nesrečah. Poostren nadzor za večjo varnost kolesarjev bo še do nedelje.

Novomeški košarkarji nocoj začenjajo finalno serijo Lige Nova KBM. V prvi tekmi bodo gostovali pri Cedeviti Olimpiji. Po dolgem času bodo lahko na tekmah prisotni tudi gledalci. Sicer v omejenem številu, a dovolj velikem, da bodo igralci na terenu znova občutili moč in draž publike. Krka ima doslej sedem naslovov državnega prvaka iz let 2000, 2003 in iz obdobja od 2010 do 2014. Tokratno finale Krkašev bo prvo po treh letih, ko so naslov izgubili v podaljšku pete tekme s takratno Petrol Olimpijo.

Osrednja informativna oddaja, 26.5.2021

Krka ob enih