združeni-narodi, ameriška-policija Svet24.si

VIDEO in FOTO: Pred zgradbo ZN postopal sivolas ...

Saša Einsiedler Svet24.si

Saša Einsiedler je tretjič zaročena

Lovro Sturm-2 Svet24.si

Umrl je bivši minister Lovro Šturm

janez jansa dz1 Reporter.si

Janša deli klonirano vsebino plagiatorskega ...

traktor tonin Necenzurirano

Tonina enkrat že zalotili, a se posel spet obeta ...

Rumer Willis Odkrito.si

Čigava hčerka okoli hodi brez modrčka?

doncic Ekipa24.si

Ojoj, slišalo se je V PRENOSU! Dončić sodnikom ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – V krški občini več denarja za participativni proračun

Piše: Radio Krka/MP

Čas objave:
12.03.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj je bilo opravljenih 5222 PCR testov in pri tem potrjenih 770 okužb z novim koronavirusom. Sedemdnevno povprečje okužb je 689. V bolnišnicah se zdravi 437 covidnih bolnikov, od tega jih 84 potrebuje intenzivno zdravljenje. Umrlo je osem covidnih bolnikov.

Danes sicer mineva leto dni od razglašene epidemije pri nas. Število okuženih se je takrat v tednu po prvem potrjenem primeru okužbe povečalo na skoraj sto. V zadnjem letu je bila Slovenija več kot 60 odstotkov časa v razglašeni epidemiji, ki jo spremljajo omejitveni ukrepi.

Francoski avtomobilski proizvajalec Renault bo za svojega japonskega partnerja Mitsubishi izdeloval dva modela za evropski trg. Po poročanju tujih medijev naj francoske tovarne ne bi bile v igri, zato bi lahko Renault za proizvodnjo izbral Slovenijo ali Turčijo.

KRKA DOMA:
V krški občini bo za participativni proračun več denarja. Za lani in letos so ga namenili po 140 tisoč evrov, za prihodnje leto so ga povečali na 210. Gre za del proračunskega denarja, pri katerem soodločajo občani in predlagajo naložbe, za katere menijo, da so v lokalni skupnosti nujne in bi prispevale k izboljšanju življenja v občini.


V okviru preventivne akcije Varnostni pas, ki trajala do 14. marca so včeraj tudi na območju PU Novo mesto poostreno preverjali ali vozniki med vožnjo uporabljajo varnosti pas. Policisti so v sedmih urah ustavili 109 voznikov, ki niso bili pripeti. 

V Črnomlju, kjer je več romskih naselij,v katerih po ocenah živi 768 Romov, se je sešel Varnostni sosvet občine, ki je med drugim obravnaval tudi pritožbe občanov. Kot je ob tem poudaril župan Andrej Kavšek, se zavedajo težav, ki jih povzročajo nekateri pripadniki etnične skupine in delajo na tem, da bi bilo tovrstnih neprijetnih dogajanj čim manj, poleg tega je v teku veliko aktivnosti za izboljšanje celotne situacije.

Osrednja informativna oddaja, 12.3.2021

Krka ob enih