Ilyushin Il-96-300 Svet24.si

"Putinovo letalo" pristalo v Švici

Robert E Crimo III Svet24.si

Strelec načrtoval še en napad

Viktor-Vrecar-2021-e1611911492595 Necenzurirano

Prihaja energetska kriza, uprava HSE pa želi ...

tonin cigler kralj horvat nsi bobo Reporter.si

Janševa peta kolona: ti ljudje so razlog, da se ...

roglic 22 pm Ekipa24.si

Primož Roglič osupnil s podrobnostmi glede ...

spela kastelic 4 Njena.si

Vražja dama našla svojo divjo mačko

Roglič Ekipa24.si

Ste že videli to?!? Tako si Primož Roglič ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: V Melaninu čistijo prizadete dele podjetja

Piše: R.K.

Čas objave:
16.05.2022 12:56

Osrednjo informativno oddajo Krka ob enih je pripravila Ajda Vesel.

SVET NA KRKI

Obseg bruto domačega proizvoda Slovenije se je v prvem letošnjem četrtletju povečal za 9,8 odstotka na letni ravni. Na visoko gospodarsko rast je po podatkih državnega statističnega urada pozitivno vplivalo domače in tuje povpraševanje. Uvoz se je povečal bolj kot izvoz, zato je bil prispevek zunanjetrgovinskega salda k rasti BDP negativen.

Več kot sto šol v Beogradu je danes zgodaj zjutraj prejelo sporočilo, da je v njihovih prostorih postavljena bomba. Pošiljatelj sporočila napisal, da je na območju šole postavljena ogromna količina eksploziva in grozil, da bo uničil vse okrog sebe, razkriva srbski informativni portal Telegraf. Grožnje so se po podrobnih preiskavah izkazale za lažne, so sporočili s srbskega ministrstva za šolstvo.

KRKA DOMA

V kočevski kemični tovarni Melamin, kjer se je v četrtek zgodila najhujša industrijska nesreča pri nas, danes nadaljujejo s čiščenjem prizadetih delov podjetja, sestal se bo tudi občinski svet. Čiščenje bo potekalo po natančnem operativnem načrtu, ki ga pripravlja notranji štab civilne zaščite. Nekatere stavbe so že delno sanirane, delno so že prekrili tudi poškodovane strehe, saj si v podjetju prizadevajo, da ne bi ob deževju nastajala še dodatna škoda. Po zagotovilu direktorja Srečka Štefaniča je organiziran tudi zajem voda, tudi meteornih, ki se pojavljajo ob deževju. Direktor je napovedal, da bi nekateri manjši deli podjetja lahko spet zaživeli v treh mesecih, kot so kotlovnica ali enota obutvene industrije, pri drugih bo sanacija dolgotrajnejša. Zaposleni v podjetju trenutno v glavnem koristijo dopuste in še niso na čakanju, naj bi se pa v podjetju kmalu odločili, katere ekipe potrebujejo in katere delavce bodo dali na čakanje. Po Štefaničevih besedah so nekatera lokalna podjetja tudi že ponudila zaposlitve delavcem, ki v Melaminu ne bi imeli dela. Danes se bo sestal tudi občinski svet.

Nogometni klub Šentjernej je v petek pripravil veliki humanitarni nogometni turnir. Zbrana sredstava so namenili mlademu fantu, ki je član NK Šentjernej in je v začetku tega leta izgubil svojega očeta. Na humanitarnem nogometnem turnirju so sicer zbrali 2770 evrov.

Osrednja informativna oddaja, 16.5.2022