Pomeranian Svet24.si

VIDEO: Poglejte, kako je psiček v ZDA pregnal ...

profimedia-0715131113 Svet24.si

Finska premierka po objavi posnetka z zabave ...

dragic doncic 22 af Necenzurirano

Konec omejitev TV prenosov Dončića in nogometašev

katarina kecek PL Reporter.si

Katarina Keček: Zaradi resnice o spolnem ...

goran dragic Ekipa24.si

Kaj je z Goranom Dragićem? Zakaj je igral le pet ...

britney spears Odkrito.si

Prvi mož Britney Spears v zaporu!

doncic Ekipa24.si

Vas zanima, v čem se te dni po Ljubljani prevaža...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – V Metliki se bo zgodila huda prometna nesreča

Piše: Radio Krka

Čas objave:
10.09.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Nekdanja vodja zasebnega zavoda za varstvo otrok Kengurujčki Branimira Vrečar, ki ji tožilstvo očita zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje z otroki, je na predobravnavnem naroku priznala krivdo. Tožilstvo predlaga pogojno kazen dveh let zapora s preizkusno dobo leta, izrek sodbe bo v sredo.

Ameriški predsednik Joe Biden je odredil obvezno cepljenje proti covidu-19 za vse, ki prejemajo plačo iz zveznega proračuna, v podjetjih z več kot 100 zaposlenimi pa se bodo morali ti ali cepiti ali pa tedensko testirati.

Rokometaši trebanjskega Trima in velenjskega Gorenja bodo odprli novo sezone lige NLB. Obračun podprvakov iz Trebnjega in prvakov iz Velenja iz minule sezone se bo v športni dvorani v Trebnjem pričel ob 18. uri.

KRKA DOMA:
V Brežicah v tem letu urejajo precej prometno Trdinovo ulico. Cilj investicije je rekonstrukcija ceste, izgradnja pločnika in umirjanje prometa za večjo varnost. Obnova poteka v treh fazah, tretja je bila končana lani, trenutno poteka druga, najobsežnejša. Na vozišču bo označeno tudi, da si cesto z vozili delijo kolesarji. Gradbena dela bodo predvidoma končana do konca letošnjega leta.

Na Jakčevi ulici v Kandiji se je začela obnova javnega vodovodnega omrežja in kanalizacije, ki bo predvidoma potekala do 15. novembra. V času obnove bosta na območju Jakčeve ulice ovirana promet in parkiranje. Za potrebe izvedbe gradbenih del bo odstranjenih tudi sedem dreves, ki bodo po zaključku obnove nadomeščena z novimi.

Zveza kmetic Slovenije je sinoči za letošnjo kmetico leta izbrala Marijo Škof iz Metlike, uradno pa je podelila tudi naziv lanske kmetice leta, to je Marija Lamovšek s Trebelnega. Lani namreč podelitve zaradi epidemije ni bilo, letos pa so jo pripravili prej, in ne na svetovni dan kmetic, 15. oktobra, kot navadno.

Še ostajamo v Metliki, kjer se bo jutri zgodila huda prometna nesreča. A k sreči le v sklopu vaje, ki jo skupaj z ostalimi enotami zaščite in reševanja pripravlja tamkajšnji Rdeči križ. Z njo bodo obeležili 11. september, svetovni dan prve pomoči pod geslom »prva pomoč rešuje življenja«. Vaja bo jutri med 17. in 19. uro pred tamkajšnjim gasilskim domom.

Osrednja informativna oddaja, 10.9.2021

Krka ob enih