Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: V Mrzli dolini se obeta mestni park

Piše: R.K.

Čas objave:
23.05.2022 13:02

Osrednjo informativno oddajo Krka ob enih je pripravila Ajda Vesel.

SVET NA KRKI

Slovenski kratki film Love In Plane Sight Mateja Rimanića je prejel glavno nagrado na letošnjem filmskem festivalu v Cannesu, ki je letos prvič vstopil tudi v partnerstvo s spletno platformo Tik Tok. V sklopu festivala je tako bila tekmovalna kategorija Tik Tok kratki film za kratke izvirne videoposnetke, dolge od 30 sekund do treh minut. Matej Rimanić je študent tretjega letnika Akademije umetnosti v Novi gorici. Njegov kratki film Love In Plane Sight pripoveduje o dveh bodočih zaljubljencih, ki komunicirata prek balkonov.

Slovensko gospodarstvo kot celota je v letu 2021 po ugotovitvah Ajpesa občutno izboljšalo rezultate poslovanja. Neto čisti dobiček se je skoraj podvojil, skupni prihodki pa so porasli za 24 odstotkov. Povečalo se je tudi število zaposlenih, še bolj pa neto dodana vrednost.

KRKA DOMA

V Mrzli dolini na obrobju Novega mesta bi radi z minimalnimi posegi v prihodnjih treh do štirih letih uredili večji mestni park. Pri tem so se povezali z ljubljansko Biotehniško fakulteto, katere študenti krajinske arhitekrure so pripravili 11 predlogov za ureditev mestnega parka. V mestni park v Mrzli dolini, ki bi se raztezal do Šipčevega hriba, pa nameravajo z mislijo na delno samooskrbo umestiti tudi t. i. urbane vrtove oz. zelenjavne vrtičke, je še dodal novomeški župan.

Na sedežu izpostave Uprave za zaščito in reševanje v Novem mestu je do 17. junija na ogled predstavitev novega regijskega načrta zaščite in reševanja ob regijski železniški nesreči. Načrt prinaša niz protokolov, kako morajo pristojni ravnati in se odzivati v primeru železniških nesreč na Dolenjskem. Gre za popis postopkov, ukrepov, obveščanja in sodelujočih ob regijskih večjih ali manjših železniških nesrečah. Ker pri nesrečah ne morejo predvideti, kdaj in kje se bodo zgodile, morajo biti nanje pripravljeni kadarkoli. Pri tem pa morajo biti vnaprej dogovorjeni o obveščanju in aktiviranju sil za zaščito, reševanje ter pomoč od prvega obvestila naprej, so dodali.

Občina Kočevje je sporočila, da je za jutri razglašen dan žalovanja v spomin na žrtve tragične nesreče v podjetju Melamin. Zastave bodo na ta dan spuščene na pol droga. Ob 8. uri in 37 minut se bodo prižgale sirene v znak minute molka. Za dan žalovanja v Občini Kočevje se je sicer odločil zaradi spoštovanja do vseh, ki so izgubili najdražje, in vseh, ki so z nesebično pomočjo preprečili še slabši izid nesreče. Župan je občane še pozval, naj vse izobešene zastave v torek spustijo na pol droga, in da ob zvoku siren vsi za minuto prekinejo delo in dejavnosti ter se tiho spomnijo tragičnega trenutka, so še sporočili s kočevske občine.

Ribniški policisti so na nevarnem odseku pri Prilesju, na cesti izven naselja, kjer je hitrost omejena na 90 kilometrov na uro, zaznali voznika motornega kolesa, ki je vozil s 189 kilometrov na uro. Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenja za vožnjo motornih koles in bodo na sodišče podali obdolžilni predlog. Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, je predpisana globa za voznike, ki izven naselja največjo dovoljeno hitrost prekoračijo za več kot 50 kilometrov na uro, 1200 evrov, izreče pa se tudi stranska sankcija 18 kazenskih točk.

Osrednja informativna oddaja, 23.5.2022