Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: V Novem mestu nova zapora ceste

Piše: R.K.

Čas objave:
28.07.2022 13:02

Danes v osrednji informativni oddaji: Zapora Levičnikove ceste in Ločenskega mostu; Ribnica zasijala; Začeli betonirati nadvoz pri Malem Hudem Konec tedna povečan promet.

SVET NA KRKI

Danes obeležujemo svetovni dan hepatitisa, ki letos poteka pod geslom Ne moremo čakati! Infektologinja Mojca Matičič ob tem poudarja, da WHO Slovenijo navaja kot primer dobre prakse odkrivanja in zdravljenja bolnikov, okuženih s hepatitisom C. Po ocenah je v Slovenji trenutno še dobrih 1000 neodkritih bolnikov s hepatitisom C.

Policisti Policijske uprave Ljubljana bodo v času viška motoristične sezone izvajali poostren nadzor nad motoristi in mopedisti. V poletnih mesecih je namreč število prometnih nesreč motornih vozil večje kot sicer, več je tudi poškodb. Z nadzorom želijo policisti poskrbeti, da bodo vozniki motornih vozil varno prišli na cilj in domov.

KRKA DOMA
Na prometni Levičnikovi cesti, ki povezuje Žabjo vas z Ločno, bo v času kolektivnih dopustov največjih novomeških podjetij gradbeni izvajalec CGP preplastil vozišče, za izvedbo del pa bo potrebna popolna zapora ceste. Levičnikova cesta bo popolnoma zaprta od sobote, 30. julija, do torka, 9. avgusta, in sicer med križiščem Šentjernejske, Kandijske in Belokranjske ceste v Žabji vasi in križiščem Seidlove, Šmarješke in Andrijaničeve ceste v Ločni. Obvoz bo potekal na relaciji Seidlova cesta–Šmihelski most–Kandijska cesta ter obratno, križišči v Ločni in Žabji vasi pa bosta odprti za promet v ostale smeri. Zapora bo potekala tudi na Ločenskem mostu, dovoz nanj bo onemogočen tudi iz priključka Ragovo. Sredstva za preplastitev 1750 metrov dolgega odseka ceste v vrednosti 1,3 milijona evrov bo v celoti zagotovila Direkcija RS za infrastrukturo.

Občina Ribnica zaključuje s prenovo in razširitvijo ulične razsvetljave v mestnem jedru Ribnice, ki obsega osrednji del mestnega jedra, vzdolž ulice Škrabčev trg in nekatera manjša robna območja mestnega jedra, ki se navezujejo na osrednji del. Vse nove ulične svetilke, skupaj jih je 64, so v obliki klasične kvadratne laterne, v sodobnem izgledu brez figurativnih dodatkov ali ornamentov, v jekleni izvedbi in mat barvi. Od zdaj naprej bo sprehod skozi mestno jedro prijetnejši, predvsem pa varnejši.

Včeraj se je začelo prvo večje betoniranje prekladne konstrukcije nadvoza čez železniško progo pri Malem Hudem v Ivančni Gorici. Gre za 1. fazo betoniranja v dolžini 42 metrov, kamor bo vgrajenih cca 380 kubičnih metrov betona. Po besedah vodje gradbišča izvajalskega podjetja CGP iz Novega mesta je opaž prekladne konstruckije narejen do konca II. faze, v skupni dolžni 88 metrov. V prihodnjih dneh sledi postavitev podporne in opažne konstrukcije do konca nadvoza (III. faza). Položene so tudi že zaščitne cevi in kabli za prednapenjanje I. in II. faze. V ponedeljek 1. avgusta se predvideva prednapenjanje prekladne konstrukcije – I. faza. Nadvoz oziroma viadukt bo v svoji končni podobi dolg 112 metrov po osi konstrukcije in širok 14,27 metrov s krovno konstrukcijo. Z izgradnjo nadvoza in zahodne obvoznice, kjer dela gredo proti koncu, bo Občina Ivančna Gorica razbremenila prometno gnečo in s tem tudi nivojski železniški prehod v samem občinskem središču Ivančne Gorice.

Konec tega tedna je pričakovati močno povečan promet od Avstrije proti Hrvaški, prav tako čakalne dobe na avstrijski strani predora Karavanke proti Sloveniji. Voznike na Prometno-informacijskem cetru opozarjajo, tudi na bolj obremenjeno ljubljansko obvoznico ter odseke, ki vodijo proti obali, Istri ter mejne prehode s Hrvaško Sečovlje, Dragonja, Jelšane, Obrežje, Gruškovje. zastoji bodo nastajali v smeri turističnih krajev in obratno.

Osrednja informativna oddaja, 28.7.2022