Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – V Novo mesto se, vsaj za pet večerov, vrača kino

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.08.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Danes je začela veljati novela zakona o pravilih cestnega prometa, ki med drugim znižuje kazni za prehitro vožnjo in zvišuje kazni za telefoniranje med vožnjo. Podrobneje o tem, tudi o višini novih kazni za prekrške, pišemo na naši spletni strani.

Novomeški kriminalisti so srbskega državljana in gospodarsko družbo, ki jo je zastopal, kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivih dejanj davčne zatajitve, ponareditve ali uničenja poslovnih listin. Kriminalisti so obravnavali tudi italijanskega državljana, osumljenega storitve 35 kaznivih dejanj ponareditve ali uničenja poslovnih listin.

KRKA DOMA:
V Novo mesto se vrača kino. Vsaj za nekaj večerov, kajti Zavod Situla in Mestna občina Novo mesto vabita na tretjo izvedbo Kina na trgu, tokrat zopet v center mesta, na Glavni trg. Projekcija filmov bo potekala pet dni zapored, začenja se danes s Petelinjim zajtrkom, sledijo Sreča na vrvici, Parazit, Na svoji Vesni in kot zadnji v nedeljo hollywoodski prvenec Leto življenja, kjer se bo na projekciji pridružil tudi režiser, Mitja Okorn. Ogled filmov je brezplačen, vse projekcije bodo ob 20.30, je pa število sedežev omejeno in preverjali bodo potrdilo o PCT pogojih.

V Metliki so med naselbinskimi najdbami odkrili tudi dele prazgodovinskih statev. Arheologi, ki v metliškem mestnem jedru pred položitvijo mestnega toplovoda pregledujejo teren, so na vogalu Trga svobode in Mestnega trga odkrili ostanke v starejši železni dobi pogorele hiše. Našli so ostanke peči, številnega lončenega posodja in keramične dele večjih statev. Kot je povedal vodja izkopavanj Aleš Tiran, se je ob njenem sesutju v notranjosti pogorele hiše kot v nekakšni časovni kapsuli iz 9. ali 8. stoletja pred našim štetjem ohranil ves hišni inventar.

Začela se je obnova državne ceste skozi Šmihel. To je že tretja in zadnja faza, ki poteka od križišča s Smrečnikovo ulico do pokopališča v Šmihelu. Obnova cestišča cestišča in ureditev pločnika, s katerima se bodo izboljšale prometne razmere ter prometna varnost pešcev in kolesarjev v Šmihelu, bosta predvidoma končani do konca oktobra. V tem času je na tem odseku delna zapora, promet je urejen izmenično enosmerno s semaforji.

Osrednja informativna oddaja, 11.8.2021

Krka ob enih