gvinejski zaliv, mornarica Svet24.si

Ladjo, ki so jo ugrabili pirati, opazili slabih ...

Posnetek zaslona 2023-03-29 154751 Svet24.si

AI podoba papeža je zaskrbela strokovnjake: "To ...

1672834151-strokovzavarovanje-0001-1672834105595 Necenzurirano

Zakaj vse posle v zdravstvu dobiva isti gradbinec

tina gaber robert golob Reporter.si

Noro! Najprej pes, nato še Tina Gaber: Roberta ...

237-2-boromisa uvodna lv Ekipa24.si

Namesto Riere Garcia?! Oglasili so se iz Olimpije ...

Angelina Jolie in David Mayer de Rothschild Odkrito.si

Angelina Jolie - Zapletla se je z Rothschildom!

Lovro Kos, Ziga Jelar, Timi Zajc Anze Lanisek 23 pm Ekipa24.si

Šok iz Planice! Naš izvrstni letalec in lanski ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – V novomeškem Revozu je danes spet stekla proizvodnja

Piše: Radio Krka/MP

Čas objave:
29.03.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Od danes je prepovedano potovati v države, ki so na rdečem seznamu, to so med drugim sosednje države ter države Zahodnega Balkana. Ob vračanju v Slovenijo je v izogib karanteni potreben negativen izvid PCR testa.

Novomeško okrožno državno tožilstvo je vložilo obtožnico zoper rejca psov Miha Šuma zaradi povzročitve smrti iz malomarnosti in mučenja živali. Obtožnica je bila vložena po tem, ko je bil napad njegovih treh pitbulov blizu Črnomlja septembra 2017 usoden za njegovo 71-letno mamo, ki je za posledicami napada umrla v bolnišnici.

KRKA DOMA:


V novomeškem Revozu, kjer so zaradi pomanjkanja elektronskih delov oz. čipov, ki jih vgrajujejo v avtomobilske modele, v četrtek za dva dneva zaustavili proizvodnjo, so to danes zjutraji spet zagnali. Pomanjkanje elektronskih delov je sicer svetovna težava, na katero vpliva poraba elektronike ob pandemiji covida-19. Revoz sicer vnovično štiridnevno zaustavitev proizvodnje zaradi enakih vzrokov načrtuje po velikonočnem ponedeljku.

Medtem pa bo podjetje Treves iz Biča pri Trebnjem, ki izdeluje avtomobilske sestavne dele s področja zvočne in termične izolacije, med drugim tudi za novomeški Revoz, in katerega proizvodnjo je januarja prizadel obsežen požar, bo po nedavni odločitvi matične družbe v Franciji septembra zaprlo vrata. Brez dela naj bi ostalo sto zaposlenih.

Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca v Sevnici je obiskal državni sekretar na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Cveto Uršič. Pohvalil je dom in lokalno skupnost, obenem pa pozval, naj ne pozabijo pravil stroke. Gre za dosledno spoštovanje pravil zdravstvene stroke glede sprejemov, rdečih con, čistih poti in uporabe zaščitne opreme. Z županom Srečkom Ocvirkom pa sta govorila tudi o obnovi doma. V domu na Impoljci sicer trenutno ni nobene okužbe ne med stanovalci ne med zaposlenimi.


V Novem mestu, kjer od februarja širijo krožišče Tabletka na Andrijaničevi cesti oz. vzhodni mestni vpadnici, so danes prometno zaporo vzpostavili tudi iz smeri Bršljina proti omenjenemu krožišču. Preostala začasna prometna ureditev ostaja nespremenjena. Širitev krožišča naj bi bila končana junija.

Osrednja informativna oddaja, 29.3.2021

Krka ob enih