Mary ŠEvo Svet24.si

FOTO: Kriptomilijonar na jahto lani povabil Špelo...

hrvaška policija, splošna Svet24.si

Grozljiv umor na Krku: Mož zadavil ženo in ...

Primož Roglič Svet24.si

Roglič v boj za medalje v kronometru: "Bo poseben...

violeta bulc-pl005 Reporter.si

Vrnitev nekdanje evropske komisarke: Violeta Bulc ...

20210603-01063348 Necenzurirano

Pred vrati četrti val, Poklukar pa ne da denarja ...

seks Dobra karma

Preverite - koliko seksa je preveč?!

jaz legenda, i am legend, will smith Odkrito.si

Obtičal je v 2027 in svari pred IZUMRTJEM ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – V novomeški bolnišnici so se razveselili robota

Piše: Radio Krka

Čas objave:
22.06.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
V naše kraje se je skupaj z afriško zračno maso, ki nam je prinesla prvi letošnji vročinski val, razširila tudi večja količina saharskega peska. V prihodnjih dneh bo nad naše kraje dotekal še bolj vroč zrak in temperature bodo marsikje presegle 35 stopinj Celzija. Toplotna obremenitev je iz dneva v dan večja tudi na račun vse toplejših noči oziroma tako imenovanih tropskih noči, ko se temperatura do jutra ne spusti pod 20 stopinj Celzija.

Vlada je določila izvajanje strategije cepljenja proti covidu-19 in sprejela ukrepe za pospešitev cepljenja. Med drugim je ministrstvu za zdravje naložila, naj takoj organizira večje število mobilnih ekip, ki bodo cepljenje izvajale na različnih mestih, da se cepivo in možnost cepljenja približata vsem prebivalcem

KRKA DOMA:
Novomeška bolnišnica je bogatejša za dezinfekcijskega robota. Ker so zdravili veliko covid pacientov, skupaj skoraj 1000, so ena izmed treh slovenskih bolnišnic, ki jim je Evropska komisija podarila robota za dezinfekcijo prostorov, v vrednosti 60.000 evrov. Robot dezinfekcijo opravlja preko svetlobe, ki jo proizvajajo UVC žarnice. Naprava je motorizirana in se je zmožna premikati po prostoru.

Območno združenje Rdečega križa Novo mesto organizira krvodajalsko akcijo v občini Žužemberk, in sicer jutri v Osnovni šoli Žužemberk med 8. in 12. uro.
Svoj prihod morate potrditi in se dogovoriti o uri prihoda - predhodno naročilo je namreč obvezno. Zaloge krvi so nizke, zato so prav vsi krvodajalci več kot dobrodošli.

Med počitnicami bodo prenovili kuhinjo Osnovne šole Grm. Obnovo bosta v vrednosti dobrih 180 tisočakov financirali OŠ Grm in Mestna občina Novo mesto. Šolska kuhinja bo tako med šolskimi počitnicami, predvidoma med 1. julijem in 25. avgustom, deležna celovite prenove.

V Žužemberku so predstavili knjigo Sence nad krajino. V Suhi krajini je bilo v preteklosti veliko pomembnih, svetlih in tudi temačnih dogodkov, ki so pozabljeni, odrinjeni in neraziskani. Letalske napade na suhokranjske vasi med drugo svetovno vojno je več let raziskoval Slavko Mirtič z Dvora, ki je ob nastajanju knjige opravil preko 40 pogovorov z ljudmi, ki so doživeli to tragedijo.

Osrednja informativna oddaja, 22.6.2021

Krka ob enih