mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – V novomeški bolnišnici so se razveselili robota

Piše: Radio Krka

Čas objave:
22.06.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
V naše kraje se je skupaj z afriško zračno maso, ki nam je prinesla prvi letošnji vročinski val, razširila tudi večja količina saharskega peska. V prihodnjih dneh bo nad naše kraje dotekal še bolj vroč zrak in temperature bodo marsikje presegle 35 stopinj Celzija. Toplotna obremenitev je iz dneva v dan večja tudi na račun vse toplejših noči oziroma tako imenovanih tropskih noči, ko se temperatura do jutra ne spusti pod 20 stopinj Celzija.

Vlada je določila izvajanje strategije cepljenja proti covidu-19 in sprejela ukrepe za pospešitev cepljenja. Med drugim je ministrstvu za zdravje naložila, naj takoj organizira večje število mobilnih ekip, ki bodo cepljenje izvajale na različnih mestih, da se cepivo in možnost cepljenja približata vsem prebivalcem

KRKA DOMA:
Novomeška bolnišnica je bogatejša za dezinfekcijskega robota. Ker so zdravili veliko covid pacientov, skupaj skoraj 1000, so ena izmed treh slovenskih bolnišnic, ki jim je Evropska komisija podarila robota za dezinfekcijo prostorov, v vrednosti 60.000 evrov. Robot dezinfekcijo opravlja preko svetlobe, ki jo proizvajajo UVC žarnice. Naprava je motorizirana in se je zmožna premikati po prostoru.

Območno združenje Rdečega križa Novo mesto organizira krvodajalsko akcijo v občini Žužemberk, in sicer jutri v Osnovni šoli Žužemberk med 8. in 12. uro.
Svoj prihod morate potrditi in se dogovoriti o uri prihoda - predhodno naročilo je namreč obvezno. Zaloge krvi so nizke, zato so prav vsi krvodajalci več kot dobrodošli.

Med počitnicami bodo prenovili kuhinjo Osnovne šole Grm. Obnovo bosta v vrednosti dobrih 180 tisočakov financirali OŠ Grm in Mestna občina Novo mesto. Šolska kuhinja bo tako med šolskimi počitnicami, predvidoma med 1. julijem in 25. avgustom, deležna celovite prenove.

V Žužemberku so predstavili knjigo Sence nad krajino. V Suhi krajini je bilo v preteklosti veliko pomembnih, svetlih in tudi temačnih dogodkov, ki so pozabljeni, odrinjeni in neraziskani. Letalske napade na suhokranjske vasi med drugo svetovno vojno je več let raziskoval Slavko Mirtič z Dvora, ki je ob nastajanju knjige opravil preko 40 pogovorov z ljudmi, ki so doživeli to tragedijo.

Osrednja informativna oddaja, 22.6.2021

Krka ob enih