Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – V Dobrepolju načrtujejo gradnjo protipoplavne zaščite

Piše: Radio Krka

Čas objave:
25.11.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Stoterica najbogatejših Slovencev ima pod palcem 7,1 milijarde evrov, kar je največ doslej. Premoženje 100 najbogatejših se je v zadnjem letu povečalo za skoraj četrtino oz. 1,3 milijarde evrov, ugotavljajo v časniku Finance. Na vrhu lestvice ni sprememb, na njej kraljujeta Iza Sia in Samo Login.

V turističnih nastanitvenih obratih v Sloveniji so oktobra našteli okoli 1,2 milijona prenočitev, kar je po podatkih državnega statističnega urada 119 odstotkov več kot oktobra lani. Od tujih turistov so največ prenočitev ustvarili turisti iz Avstrije, sledili so jim turisti iz Nemčije, Italije, Hrvaške in Srbije.

Slovenska moška košarkarska reprezentanca bo danes ob 20.45 v Zagrebu začela kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2023. Njen cilj v naslednjih petnajstih mesecih je četrti nastop na SP, ki ga bodo gostile Indonezija, Malezija in Japonska.

KRKA DOMA:
Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila 1,67 milijona evrov iz Evropskega sklada za regionalni razvoj za projekt Ureditev mestnega jedra – Rozmanova ulica in Prešernov trg v Novem mestu. V okviru projekta bo prenovljenih skoraj 5000 kvadratnih metrov revitaliziranih površin v mestu in sicer celotna gospodarska infrastruktura, kot so vodovod, komunalna in meteorna kanalizacija ter javna razsvetljava, uredili pa bodo tudi podzemne zbiralnike odpadkov. Projekt bo zaključen predvidoma spomladi 2022.

V občini Dobrepolje v prihodnjih letih načrtujejo gradnjo protipoplavne zaščite, s katero želijo po besedah župana Igorja Ahačevčiča občino zavarovati pred poplavami stoletnih vod. Trenutno pripravljajo idejni načrt. V občini so bili samo v zadnjem dobrem desetletju deležni dveh poplav stoletnih voda, in sicer v letih 2010 in 2014.

Novomeški odbojkarji so sinoči še drugič v petih dneh gostovali v Kanalu ob Soči. S Salonitom so se udarili na prvi tekmi četrtfinala pokalnega tekmovanja, tudi tokrat pa je zmaga ostala v Kanalu. Povratna tekma bo 8. decembra v Novem mestu, že v soboto pa Krkaši nadaljujejo državno prvenstvo. Čaka jih gostovanje v Murski Soboti, kjer se bodo pomerili z ekipo Panvite Pomgrad.

Osrednja informativna oddaja, 25.11.2021

Krka ob enih