mh370, malezijsko letalo Svet24.si

Bodo eni največjih skrivnosti letalske industrije...

20180703-00871491 Svet24.si

Janša si je z milijoni zagotovil njegovo podporo,...

karin1 Svet24.si

Je ženskam v igralskem poklicu težje kot ...

policija, policijska ura, koronavirus, epidemija bobo Reporter.si

Sistem v javnem sektorju je bolj trdoživ in ...

20211011-01087832 Necenzurirano

Bojana Beović je le še zvočnik vlade #kolumna

squid-game Odkrito.si

Obsojen na smrt, ker je gledal Squid Game

matjaz kek slovenija mm Ekipa24.si

Slovenija ali Dinamo? POGODBA PODPISANA! Zdaj ni ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – V Dobrepolju načrtujejo gradnjo protipoplavne zaščite

Piše: Radio Krka

Čas objave:
25.11.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Stoterica najbogatejših Slovencev ima pod palcem 7,1 milijarde evrov, kar je največ doslej. Premoženje 100 najbogatejših se je v zadnjem letu povečalo za skoraj četrtino oz. 1,3 milijarde evrov, ugotavljajo v časniku Finance. Na vrhu lestvice ni sprememb, na njej kraljujeta Iza Sia in Samo Login.

V turističnih nastanitvenih obratih v Sloveniji so oktobra našteli okoli 1,2 milijona prenočitev, kar je po podatkih državnega statističnega urada 119 odstotkov več kot oktobra lani. Od tujih turistov so največ prenočitev ustvarili turisti iz Avstrije, sledili so jim turisti iz Nemčije, Italije, Hrvaške in Srbije.

Slovenska moška košarkarska reprezentanca bo danes ob 20.45 v Zagrebu začela kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2023. Njen cilj v naslednjih petnajstih mesecih je četrti nastop na SP, ki ga bodo gostile Indonezija, Malezija in Japonska.

KRKA DOMA:
Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila 1,67 milijona evrov iz Evropskega sklada za regionalni razvoj za projekt Ureditev mestnega jedra – Rozmanova ulica in Prešernov trg v Novem mestu. V okviru projekta bo prenovljenih skoraj 5000 kvadratnih metrov revitaliziranih površin v mestu in sicer celotna gospodarska infrastruktura, kot so vodovod, komunalna in meteorna kanalizacija ter javna razsvetljava, uredili pa bodo tudi podzemne zbiralnike odpadkov. Projekt bo zaključen predvidoma spomladi 2022.

V občini Dobrepolje v prihodnjih letih načrtujejo gradnjo protipoplavne zaščite, s katero želijo po besedah župana Igorja Ahačevčiča občino zavarovati pred poplavami stoletnih vod. Trenutno pripravljajo idejni načrt. V občini so bili samo v zadnjem dobrem desetletju deležni dveh poplav stoletnih voda, in sicer v letih 2010 in 2014.

Novomeški odbojkarji so sinoči še drugič v petih dneh gostovali v Kanalu ob Soči. S Salonitom so se udarili na prvi tekmi četrtfinala pokalnega tekmovanja, tudi tokrat pa je zmaga ostala v Kanalu. Povratna tekma bo 8. decembra v Novem mestu, že v soboto pa Krkaši nadaljujejo državno prvenstvo. Čaka jih gostovanje v Murski Soboti, kjer se bodo pomerili z ekipo Panvite Pomgrad.

Osrednja informativna oddaja, 25.11.2021

Krka ob enih