mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: V Občini Šmarješke Toplice do 400 novih delovnih mest

Piše: R.K.

Čas objave:
28.02.2022 13:02

V osrednji informativni oddaji Krka ob enih je bila z vami Ajda Vesel.

SVET NA KRKI
Februarske pokojnine, izplačane danes, bodo zaradi nedavne redne uskladitve 4,4 odstotka višje. Izplačan pa bo tudi poračun od 1. januarja. Pokojninski zavod bo za tokratno uskladitev na letni ravni skupno nakazal 268 milijonov evrov.

Zadnji dan februarja obeležujemo svetovni dan redkih bolezni, ki prizadenejo do pet ljudi na 10.000 prebivalcev, večinoma otrok. Društvo Viljem Julijan je ob tej priložnosti začelo kampanjo za zagotovitev medicinske pomoči na domu otrok z redkimi boleznimi, Zavod 13 pa poziva k premagovanju predsodkov z nalepljenimi rdečimi baloni na oknih.

KRKA DOMA
Na območju načrtovane turistično-gospodarske in storitvene cone v Dolenjem Kronovu v Občini Šmarješke Toplice so v začetku meseca začeli graditi cestno omrežje, kmalu pa bo sledilo še urejanje druge infrastrukture. Vso potrebno infrastrukturo bodo uredili do poletja, od naložbe pa si v tej dolenjski občini obetajo od 300 do 400 novih delovnih mest. 12 hektarjev omenjene cone bo namenjeno podjetništvu, turizmu, logističnim, proizvodnim in storitvenim dejavnostim ter trgovini. Župan Marjan Hribar je dodal, da v cono prihaja tudi eden največjih trgovcev.

Revoz, ki je novembra lani proizvodnjo zmanjšal na poldrugo izmeno in nato januarja letos za april napovedal njeno dodatno krčenje, je na eno delovno izmeno prešel danes oz. mesec dni pred napovedanim datumom. Kot razlog so v novomeški avtomobilski tovarni navedli nadaljevanje težav z oskrbo s polprevodniki na globalnem trgu.

V Mršeči vasi so pri prečenju Krke zadnjih sedem let odvisni od nadomestnega vojaškega pontonska mosta, občina pa čaka na gradbeno dovoljenja za gradnjo novega dvosmernega mosta. Most bi radi končali do konca prihodnjega leta. Celotna naložba z okoliško infrastrukturo naj bi stala približno 2,5 milijona evrov. Pri tem poleg lastnih računa tudi na morebitna razpisna sredstva ali morebitno zadolžitev. Šlo bo sicer za enoločni dvosmerni most brez podpore v rečni strugi. Poimenovali ga bodo po izumitelju ladijskega vijaka Josefu Resslu, ki je med službovanjem na Šentjernejskem polju svoje prve poskuse opravljal pri Mršeči vasi.

Osrednja informativna oddaja, 28.2.2022