Ana Klašnja in Miha Krušič Svet24.si

Anja Klašnja se je razšla z dolgoletnim ...

joe biden cepljenje koronavirus Svet24.si

Biden se je že cepil s tretjim odmerkom

hrvaška policija1 Svet24.si

Zagreb pretresel nov zločin: Željko odšel na ...

hisa bazen snezic novigrad pl1 Reporter.si

Nepremičninski imperij Janševega svetovalca Roka...

darko njavro Necenzurirano

Radarski posli Janševega specialca v domačem ...

sex actually Odkrito.si

Voditeljica ostala zgrožena, ko ga je slišala ...

ronaldo re Ekipa24.si

Spet ima NOV AVTO! Za Ronaldom se OBRAČAJO VSI, ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: V Posavju bo nov čebelarski center

Piše: R.K.

Čas objave:
27.07.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Ajda Zorko.

SVET NA KRKI

Slovenska judoistka Tina Trstenjak je na olimpijskih igrah v Tokiu osvojila srebrno kolajno v kategoriji do 63 kg. V boju za drugo zlato kolajno na OI je morala premoč priznati Francozinji Clarisse Agbegnenou (Klaris Agbenenju). To je že tretje odličje za Slovenijo na letošnjih poletnih olimpijskih igrah v Tokiu po bronu Tadeja Pogačarja in zlatu Benjamina Savška.

Zaradi hitrega naraščanja primerov okužbe z močno nalezljivo različico novega koronavirusa delta vse več držav v Evropi uvaja digitalno covidno potrdilo tudi v javnem življenju. Z uvajanjem dodatnih omejitev pri dostopu do gostinskih obratov in množičnih prireditev želijo obenem pospešiti cepljenje proti covidu-19 med prebivalstvom.

Dars je do konca junija skupaj prodal dobrih 2,6 milijona vinjet z letnico 2021, kar je pet odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Je pa letošnja prodaja še vedno precej, kar za 30 odstotkov, nižja kot v letu 2019, torej pred izbruhom epidemije covida-19, ko je Dars do sredine leta skupaj prodal 3,7 milijona vinjet.


KRKA DOMA

Regionalna razvojna agencija Posavje, je včeraj s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, prejela obvestilo o potrjenih operacijah »Čebelarski mozaik« in »VARUJ O(KO)LJE«. V okviru »Čebelarskega mozaika«, bodo uredili prvi regijski čebelarski center z urbanimi čebelnjaki v območju kulturne dediščine. Operacija z nazivom »VARUJ O(KO)LJE«, omogoča komunalnim podjetjem v Posavju zbiranje in predelavo večjih količin odpadnega olja in s tem neposredno razbremenitev okolja.

Včeraj  so bili novomeški policisti nekaj  pred  12.  uro obveščeni, da je občan v ribniku na območju Mirne  opazil  mrtvo  osebo.  Truplo  so potegnili iz vode, zdravnica pa na kraju pri pregledu ni ugotovila znakov nasilja. Policisti so v nadaljevanju potrdili  identiteto  54  letnega  moškega  iz okolice Mirne. Nadaljujejo s preiskavo   in  ugotavljanjem  vseh  okoliščin,  vzrok  smrti  bo  znan  po opravljeni  sanitarni obdukciji. O ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.

Osrednja informativna oddaja, 27.7.2021