Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: V Posavju bo nov čebelarski center

Piše: R.K.

Čas objave:
27.07.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Ajda Zorko.

SVET NA KRKI

Slovenska judoistka Tina Trstenjak je na olimpijskih igrah v Tokiu osvojila srebrno kolajno v kategoriji do 63 kg. V boju za drugo zlato kolajno na OI je morala premoč priznati Francozinji Clarisse Agbegnenou (Klaris Agbenenju). To je že tretje odličje za Slovenijo na letošnjih poletnih olimpijskih igrah v Tokiu po bronu Tadeja Pogačarja in zlatu Benjamina Savška.

Zaradi hitrega naraščanja primerov okužbe z močno nalezljivo različico novega koronavirusa delta vse več držav v Evropi uvaja digitalno covidno potrdilo tudi v javnem življenju. Z uvajanjem dodatnih omejitev pri dostopu do gostinskih obratov in množičnih prireditev želijo obenem pospešiti cepljenje proti covidu-19 med prebivalstvom.

Dars je do konca junija skupaj prodal dobrih 2,6 milijona vinjet z letnico 2021, kar je pet odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Je pa letošnja prodaja še vedno precej, kar za 30 odstotkov, nižja kot v letu 2019, torej pred izbruhom epidemije covida-19, ko je Dars do sredine leta skupaj prodal 3,7 milijona vinjet.


KRKA DOMA

Regionalna razvojna agencija Posavje, je včeraj s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, prejela obvestilo o potrjenih operacijah »Čebelarski mozaik« in »VARUJ O(KO)LJE«. V okviru »Čebelarskega mozaika«, bodo uredili prvi regijski čebelarski center z urbanimi čebelnjaki v območju kulturne dediščine. Operacija z nazivom »VARUJ O(KO)LJE«, omogoča komunalnim podjetjem v Posavju zbiranje in predelavo večjih količin odpadnega olja in s tem neposredno razbremenitev okolja.

Včeraj  so bili novomeški policisti nekaj  pred  12.  uro obveščeni, da je občan v ribniku na območju Mirne  opazil  mrtvo  osebo.  Truplo  so potegnili iz vode, zdravnica pa na kraju pri pregledu ni ugotovila znakov nasilja. Policisti so v nadaljevanju potrdili  identiteto  54  letnega  moškega  iz okolice Mirne. Nadaljujejo s preiskavo   in  ugotavljanjem  vseh  okoliščin,  vzrok  smrti  bo  znan  po opravljeni  sanitarni obdukciji. O ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.

Osrednja informativna oddaja, 27.7.2021