Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih - V regiji več opitih povzročiteljev nesreč

Piše: RK

Čas objave:
16.07.2021 13:01

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Petra Majdič.

SVET NA KRKI:
Z današnjim dnem je v veljavo stopila uredba o novih bonih. Te bo mogoče koristiti tako v turizmu kot gostinstvu, športu in kulturi. Vrednost bona za polnoletne državljane je 100 evrov, za mladoletne pa 50 evrov. Unovčiti jih je mogoče od danes naprej pa do konca leta.

Kandidat za ministra za digitalno preobrazbo Mark Boris Andrijanič je v današnji predstavitvi pred odborom DZ za notranje zadeve napovedal prizadevanja za uresničitev čim večjega dela pred kratkim predstavljenega paketa ukrepov za digitalizacijo. Med njimi je izpostavil ukrepe za državljane, kot so e-gradbeno dovoljenje, informativni izračun otroških dodatkov in davčni trajnik.

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar je tik pred skupno zmago na 108. dirki po Franciji. To bi bila njegova druga po vrsti, potem ko je lani po kronometru v 20. etapi ugnal rojaka Primoža Rogliča. Tokrat vožnja na čas v sobotni predzadnji etapi ne bo odločala o končni zmagi, saj Pogačarja do slavja na Elizejskih poljanah ločijo le formalnosti.

KRKA DOMA


Potem ko so junija zaključili medobčinski projekt urejanja pol kilometra odseka lokalne ceste Knežija-Brezje, so v Mokronogu danes podpisali pogodbi za gradnjo cestne infrastrukture do konca leta v skupni višini 637 tisoč evrov. Danes podpisani pogodbi predvidevata, da bo rekonstrukcija odsekov ceste skozi Log, ceste Sv. vrh–Stara gora, Slepšek–Preloge in v Slepšku, na Češnjicah pri Trebelnem, v Štatenberku in Bitnji vasi, kjer bodo uredili tudi javno razsvetljavo, zaključena do 30. oktobra. Po besedah župana Občine Mokronog-Trebelno Antona Mavra, so v zadnjih dveh letih naredili velik korak naprej pri gradnji in obnovi občinskih cest, saj zanje namenjajo tudi več denarja iz občinskega proračuna.

Pihalni orkester Krka je tudi letos pripravil Poletne glasbene urice, letos jubilejne, desete. Poletne glasbene urice so delavnice, ki potekajo ob sredah med 9. in 14. uro v Mladinskem domu Rumanja vas in so namenjene otrokom v starosti med 6 in 14 let. Po besedah člana Pihalnega orkestra Boruta Turka, z vsemi udeleženci sestavijo veliki orkester. Poletne delavnice se zaključijo avgusta z zaključnim koncertom, ki bo letos v četrtek, 26.8., v Kulturnemu domu Straža.

Sinoči nekaj pred 23. uro so bili trebanjski policisti obveščeni o prometni nesreči na Slakovi ulici v Trebnjem. Opravili so ogled in ugotovili, da je 29-letni voznik avtomobila Renault clio zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v podporni zid. Kršitelj, ki se v nesreči ni poškodoval je imel v litru izdihanega zraka 1,00 miligrama alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Kot opozarja tiskovna predstavnica PU Novo mesto Alenka Drenik, so policisti na območju Policijske uprave Novo mesto v prvih šestih mesecih letos odkrili več povzročiteljev nesreč pod vplivom alkohola kot v preteklih letih.

Osrednja informativna oddaja, 16.7.2021