Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: V Ribnici nova oskrbovana stanovanja

Piše: R.K.

Čas objave:
28.04.2022 13:02

Osrednjo informativno oddajo Krka ob enih je pripravila Ajda Vesel.

SVET NA KRKI
Vlada je z uredbo še za tri mesece podaljšala veljavnost znižanih trošarin na energente, in sicer na elektriko ter pogonska goriva, kurilno olje in zemeljski plin za ogrevanje. Znižane trošarine, ki so del ukrepov za blažitev posledic energetske draginje za prebivalstvo in podjetja, bodo tako v veljavi do 31. julija.

Svetovni dan varnosti in zdravja pri delu, 28. april, bo danes poudaril nujnost prizadevanj za boljšo varnost in zdravje pri delu ter velik pomen, ki ga ima pri tem sodelovanje med vodstvom podjetij in delavci. Zveza svobodnih sindikatov pa od države zahteva ureditev postopka za prijavo poklicnih bolezni.

KRKA DOMA

V Ribnici načrtujejo gradnjo 21 oskrbovanih stanovanj, ki se bodo predvidoma začela oddajati v letu 2024. Stanovanjska politika Občine Ribnica sledi tudi iskanju rešitev stanovanjskih potreb starejših občanov, zato je Občina skupaj z Nepremičninskim skladom sodelovala pri projektu izgradnje novih oskrbovanih stanovanj v Ribnici. Nepremičninski sklad je lani na javni dražbi kupil nepozidana stavbna zemljišča s površino 2.285 m2 na območju med Majnikovo ulico in Krošnjarsko potjo v bližini vrtca in doma starejših občanov v Ribnici, na katerih je načrtovana izgradnja večstanovanjskega objekta s približno 21 oskrbovanimi stanovanji. Oskrbovana stanovanja bodo vseljiva predvidoma v letu 2024.

V torek je v osnovni šoli Žužemberk prišlo do sprožitve pištole, pri čemer je bil poškodovan en učenec. Policisti so ugotovili, da je 14-letnik v šolo prinesel pištolo. V družbi več učencev je nekaj po deseti uri v garderobi prišlo do sprožitve strela. Drobci krogle so poškodovali 13-letnega učenca v skupini. Oskrbeli so ga v novomeškem urgentnem centru, kjer so njegove poškodbe opredelili kot lahke – zdrobljeni delci krogle so ga poškodovali po spodnjem delu nog. Kot kaže je do sprožitve strela prišlo nenamerno, zaradi neprevidnega ravnanja z orožjem. Gre za pištolo hrvaške izdelave iz devetdesetih let, kalibra 9 milimetrov. Orožje naj bi pripadalo pokojnemu sorodniku 14-letnika. Okoliščine izvora orožja, očitne neprimernosti hrambe ter posledične odgovornosti ostalih oseb policisti še preverjajo. Policisti so izpostavili prisebno ravnanje uslužbencev Osnovne šole Žužemberk, ki so takoj po dogodku zavarovali pištolo, poskrbeli za varnost pretresenih učencev in obvestili starše. V aktivnosti so se poleg kriminalistov in policistov vključili tudi šolski svetovalni delavci in psihologi.

Osrednja informativna oddaja, 28.4.2022