Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: V Semiču mednarodni šahovski turnir paraplegikov

Piše: R.K.

Čas objave:
18.04.2023 13:00

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: V Semiču mednarodni šahovski turnir paraplegikov; V Sevnici podelili certifikate kakovosti Sevnica Premium.

SVET NA KRKI

Predstavniki organizacij s področja kmetijstva so dobra dva tedna po odločitvi, sprejeti skupaj z vlado, da oblikujejo delovno skupino, ki bo pregledala pereča odprta vprašanja na področju kmetijstva, opustili pogajanja z vlado. Razloge bodo pojasnili na današnji novinarski konferenci, na kateri bodo napovedali nadaljevanje stavkovnih aktivnosti. Kmetje so se s premierjem Robertom Golobom in kmetijsko ministrico Ireno Šinko sestali v začetku aprila, po opozorilnih marčnih protestih, na katerih so opozorili na pereče težave in podali več zahtev. Dogovorili so se za oblikovanje delovne skupine, ki bo pregledala odprta vprašanja. Delovna skupina naj bi se sestajala tedensko, če v treh tednih ne bi prišlo do napredka, pa so kmetje napovedali nadaljevanje aktivnosti za stopnjevanje protestov. A kaže, da so kmetje obupali že po dveh tednih.

Štiriletna deklica Eva, za katero so v Društvu Viljem Julijan decembra lani zaradi redke genetske bolezni zbirali potrebna sredstva za operacijo v ZDA, je prejšnji teden uspešno prestala to operacijo, so danes sporočili iz omenjenega društva. Posebna in zahtevna nevrokirurška operacija v St. Louis Children's Hospital v ZDA je trajala skoraj sedem ur, z njo pa so Evi kirurgi sprostili napetost v nogah in tako omogočili, da bo lahko v prihodnosti začela samostojno hoditi, so sporočili z Društva Viljem Julijan. Eva bo sedaj še mesec dni v ZDA. Ta teden bo imela še dodatno manjšo operacijo na levi nogi, pred njo pa je še zahtevno okrevanje, v sklopu katerega ima tudi redne vsakodnevne intenzivne fizioterapije.


KRKA DOMA

Zveza paraplegikov Slovenije pod pokroviteljstvom občine Semič bo jutri v kulturnem centru Semič gostila 12. mednarodno tekmovanje v šahu. Tekmovanje bo potekalo med 10. dopoldne in pol tretjo popoldne, turnirja pa se bodo udeležile tri slovenske ekipe, tri zasedbe pa prihajajo tudi iz Bosne in Hercegovine. Paraplegiki so veseli, ker so naleteli na dober odziv lokalne skupnosti. Vodja področja športa pri Zvezi Paraplegikov Slovenije Gregor Gračner je povedal, da bodo jutri predstavili še nadgradnjo in krepitev dobrega sodelovanja na področju športa in rekreacije, ki se bodo zgodile v letošnjem letu in dodal, da se bo dogodka udeležil tudi paraolimpijec Anej Doplihar, ki bo s svojo prisotnostjo dal dogodku še posebno težo.

Minuli četrtek so v Tončkovem domu na Lisci podelili certifikate kakovosti kolektivne blagovne znamke Sevnica Premium. S certifikatom svoje izdelke, pridelke, gostinsko ponudbo in vodena doživetja označuje že 29 domačih ponudnikov. Župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk je v svojem nagovoru zbranim poudaril, da je certifikat Sevnica Premium pomembno prodajno in promocijsko orodje, ki poglablja tudi zaupanje potrošnikov. Izrazil je zadovoljstvo ob dejstvu, da se v okviru certifikata ponudniki povezujejo med seboj in ustvarjajo uspešne skupne zgodbe. Ob podelitvi certifikatov so bila podeljena tudi potrdila o uspešno opravljenem izobraževanju za lokalno turistične vodnike ter podeljeni nazivi lokalno turistični vodnik/vodnica 11 posameznicam in posamezniku, ki bodo z novo pridobljenim znanjem širili bogastvo destinacije Sevnica. Več pa na spletni strani radiokrka.si

KRKA_OB_ENIH_18042023