mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

vohunstvo Svet24.si

Aretacija trojice kitajskih vohunov v Nemčiji

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – V Šentrupertu nova komunalno opremljena zemljišča za mikro, mala in srednje velika podjetja

Piše: Radio Krka

Čas objave:
09.06.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Začenja se boj za zeleno majico. S Ptuja bo vsak čas krenila karavana kolesarjev na 27. dirki po Sloveniji. Potem ko je lani največja profesionalna kolesarska preizkušnja na sončni strani Alp odpadla zaradi pandemije, bo letošnja še toliko bolj na očeh svetovne javnosti, saj bo na njej nastopil slovenski as Tadej Pogačar.

Malteška carina je zasegla rekordnih 740 kilogramov kokaina, ki bi ga lahko na ulici prodali za 100 milijonov evrov. Kontejner z bananami, v katerem so našli drogo, je bil na poti v Slovenijo.

V parkiranem avtomobilu v hrvaškem Kninu je včeraj umrl petletni otrok, ki ga je oče pustil v vozilu, potem ko se je v jutranjih urah pripeljal v službo. Otroka so našli mrtvega popoldne, ko je temperatura dosegla skoraj 30 stopinj. Mestna uprava je napovedala, da bodo zaradi tragedije razglasili dan žalovanja.

KRKA DOMA:
V Šentrupertu so odprli komunalno opremljeno obrtno-podjetniško cono. Občina želi s to naložbo izboljšati poslovne pogoje, privabiti nove naložbenike in doseči rast. Z ureditvijo pa so prišli do skoraj hektarja novih komunalno opremljenih zemljišč za mikro, mala in srednje velika podjetja, kar bo omogočilo ustreznejše poslovne pogoje in nova delovna mesta.

Občina Krško je v zgornji etaži trgovskega centra Podmornica na Vidmu uradno odprla prostore dnevnega centra Doma starejših občanov Krško. Center, za katerega predvidevajo, da bo zaživel do konca poletja, bo namenjen izvajanju dnevnega varstva starostnikov, kar pomeni, da so uporabniki te storitve sicer doma in da medtem, ko imajo njihovi svojci druge obveznosti ali službo, uporabljajo le dnevno nastanitev.

Gasilci so reševali moškega, ki je skočil v Krko. Sinoči je namreč ta skočil v vodo pri gradu Otočec, gasilci GRC Novo mesto so ga rešili iz vode in predali v oskrbo reševalcem nujne medicinske pomoči Novo mesto.

V Knjižnici Mirana Jarca v juniju gostuje razstava z naslovom Daleč od ponorelega sveta, ki jo je pripravila Osnovna šola Dragotina Ketteja kot rezultat 13. državnega likovnega srečanja osnovnih šol s prilagojenim
programom. Nastalo je toliko likovnih izdelkov, da bo razstava na ogled v dveh delih. Vodilo za ustvarjanje je bila pesem novomeške skupine Drevored z naslovom Daleč od ponorelega sveta.

Osrednja informativna oddaja, 9.6.2021

Krka ob enih