kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – V Šentrupertu potrdili višje cene vrtca

Piše: Radio Krka

Čas objave:
07.07.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Od danes do petka je predvsem v popoldanskih urah pričakovati velike toplotne obremenitve. Danes se bodo temperature v državi povzpele vse do 35 stopinj. V vročini je priporočljivo uživati veliko tekočine in se izogibati večjim fizičnim naporom.
Na prvi dan predčasnega glasovanja na referendumu o noveli zakona o vodah je glas oddalo 24.697 volivcev oz. 1,45 odstotka vseh volilnih upravičencev. Tisti, ki se v nedeljo ne bodo mogli udeležiti glasovanja, lahko svoj glas oddajo predčasno še danes in jutri.

Na Siciliji je ponoči znova izbruhnil vulkan Etna. Zaradi vulkanskega pepela, ki je prekril pristajalno stezo, so morali začasno zapreti mednarodno letališče. Nad vulkanom se še vedno vali oblak pepela, ki je dosegel višino od pet do 10 kilometrov.

KRKA DOMA:
Šentrupertski občinski svet je na nedavni seji obravnaval tudi vsebine, povezane s predšolskim varstvom, med drugim so potrdili nove cene vrtca. Te so v občini Šentrupert nazadnje spremenili 6. novembra leta 2019. Z novim šolskim letom bo tako polna cena dnevnega programa 518,18 evra mesečno za otroka v oddelku prvega starostnega obdobja, kar je 3,78-odstotka dražja, za otroka v kombiniranem oddelku je podražitev 3,25-odstotna in pomeni plačilo 427,51 evra, za otroka drugega starostnega obdobja pa bo cena višja za dobre 4 odstotke in bo po novem znašala povišanje 381,67 evra.

V okviru Lokalne akcijske skupine Suhe Krajine turistično ponudbo povezuje in nadgrajuje sedem projektov, eden, že zaključen je povezan s sadjarstvom. Območje Čateža je bilo pred drugo svetovno vojno znano po sadjarstvu, zgrajene so bile tri sušilnice sadja, zadnja tik pred vojno, a je ohranjeno le obzidje. Tako je nastal projekt Škreblni, ki je dobil ime po starem čateškem izrazu za suho sadje. Nadgradnja sta tudi nova produkta čateški škreblni in čajna mešanica prgišče sonca.

4 različne lokacije, 6 koncertov, 7 glasbenih zasedb prinaša Festival novomeško poletje, ki se začenja danes, potekal bo ta in prihodnji mesec. Začne se ob 20-ih z nastopom Jurskega parka v Parku rastoče knjige. Vstop nocoj bo prost, je pa priporočljivo, da pridete pravočasno, kajti števil mest je omejeno.

Osrednja informativna oddaja, 7.7.2021

Krka ob enih