Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – V Šentrupertu zvečer slavnostna seja ob občinskem prazniku

Piše: Radio Krka

Čas objave:
02.06.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Vlada se bo popoldne sestala na redni seji, na kateri bo predvidoma podaljšala veljavne ukrepe za zamejitev epidemije covida-19. Dodatno sproščanje ni predvideno, kljub temu, da so že izpolnjeni pogoje za prehod v zeleno fazo sproščanja ukrepov. Premier Janez Janša sicer napoveduje, da bi v drugi polovici junija tako lahko prešli v prehodno obdobje, ko bo večina ukrepov odpravljena.

Zveza tabornikov Slovenije ob 70-letnici delovanja organizira vseslovensko taborniško krvodajalsko akcijo, ki bo do 10. junija potekala na vseh odvzemnih mestih po Sloveniji in še dodatnih mestih na terenu. Njihov namen je zbrati 70 litrov krvi, ki simbolizirajo 70 let delovanja zveze, in s tem pomagati vsem, ki kri nujno potrebujejo.

KRKA DOMA:
V Šentrupertu je danes praznično. Štirinajstič namreč obeležujejo svoj občinski praznik in vrstijo se različni dogodki, med drugim bo nocoj slavnostna seja občinskega sveta pred Deželo kozolcev, če bo slabo vreme pa v dvorani Frelihove Hiše vina. Ob tej priložnosti bodo podelili tudi občinska priznanja. V sklopa praznovanja občinskega praznika so bo do 3. julija zvrstilo še več različnih dogodkov, med drugim bo v petek predstavitev monografije ob 500-letnici župnijske cerkve, v torek pa bodo svečano odprli obrtno-podjetniško cono v Šentrupertu.

V krški občini bo letos za tretjino več naložb kot lani. Lani so zanje namenili 16,4 milijona evrov, letos je denarja skupaj 22,8 milijona evrov. Med drugim nadaljujejo gradnjo prizidka dodatnih prostorov za Poklicno gasilsko enoto, načrtujejo peš most čez Savo, velik zalogaj bo gradnja pokritega bazena, kar je dolgoletna želja občanov.

Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt regionalne kolesarske povezave Trebnje-Mirna-Mokronog. V okviru projekta bo Občina Trebnje zgradila slabih šest kilometrov kolesarske povezave od križišča Goliev trg in Gubčeva cesta do občinske meje izven naselja Rodine pri Trebnjem. Projekt bo predvidoma zaključen v sredini prihodnjega leta.

V galeriji Kocka Kulturnega centra Janeza Trdine v Novem mestu je na ogled razstava Otoki časa akademskega slikarja Igorja Papeža. Pripravilo jo je Društvo likovnih umetnikov Dolenjske. Po besedah slikarja Papeža njegovo slikanje temelji na veščini, shranjeni v telesnem spominu. Dela si v Kocki lahko ogledate do 28. tega meseca.

Osrednja informativna oddaja, 2.6.2021

Krka ob enih