kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – V Sevnici bodo modernizirali železniško postajo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
06.10.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Na včerajšnjih protestih v Ljubljani so policisti trem osebam odvzeli prostost zaradi suma storitve kaznivega dejanja, še 22 pa so jih pridržali v času trajanja shoda. Po dosedanjih podatkih policije sta dve osebi potrebovali zdravniško pomoč zaradi vdihavanja plina, šest policistov pa naj bi bilo lažje poškodovanih.

Cepljenje proti gripi, ki se po navadi začne v drugi polovici oktobra, bo tudi v letošnji sezoni brezplačno za vse prebivalce. Nacionalni inštitut za javno zdravje je sicer za letošnjo sezono naročil večjo količino cepiva kajti lani je to zaradi velikega zanimanja v nekaj tednih pošlo.

V Športni dvorani Radeče bo nocoj svečana otvoritev svetovnega prvenstva v ribolovu s plovcem za invalide, veterane in ribiče nad 55 let starosti. Prvenstva se bo udeležilo 34 ekip iz 18 držav. Prva tekma bo v petek, druga v soboto, obe tekmi pa bosta potekali na tekmovalni trasi na Hotemežu.

KRKA DOMA:
Včeraj se je v Sevnici mudil infrastrukturni minister Jernej Vrtovec, ki si je med drugim ogledal gradnjo nadvoza prek železniške proge. Gre za prvega od objektov širše ureditve železniške postaje. Sevniška železniška postaja je deveta najbolj obljudena postaja v Sloveniji in ministrstvo načrtuje več kot 20 milijonov evrov vredno modernizacijo in skoraj pol milijarde evrov vredno prenovo železniške proge Dobova-Ljubljana in njenih postajališč.

V novomeškem mestnem jedru se nadaljuje prenova ene najstarejših zgradb na Glavnem trgu 2, kjer trenutno poteka usklajevanje glede prenove, kajti tekom del se je ugotovilo, da so določeni elementi objekta, predvsem talne plošče in streha, v precej slabšem stanju ter da jih je potrebno nadomestiti z novimi in ne samo obnoviti, kot je bilo sprva predvideno. Na osnovi statične presoje je bilo potrebno spremeniti projektno dokumentacijo, temu bo sledila tudi finančna korekcija podpisane pogodbe.

Na otvoritvenem dogodku posebnega spletnega orodja Selfie za učitelje so petim šolam podelili evropsko priznanje za odlične prakse digitalnega izobraževanja. Več kot 90 šol je bilo izbranih za sodelovanje v pobudi, prvi te vrste, ki se zaenkrat izvaja na Irskem, Škotskem, v Litvi, Srbiji in Sloveniji, med petimi nagrajenci pa je tudi Gimnazija Brežice.

Osrednja informativna oddaja, 6.10.2021

Krka ob enih