požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

stipan-macan Njena.si

Gledalci Botrov jezni zaradi smrti glavnega junaka...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – V Sevnici bodo s cevovodi povezali kraje na obeh bregovih Save

Piše: Radio Krka

Čas objave:
23.07.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so zgodaj zjutraj, malo po četrti uri, zabeležili šibek potresni sunek, magnitude 1,2 v bližini Ivančne Gorice. Čutili so ga posamezni prebivalci Ivančne Gorice in Šentvida pri Stični.

Novo pravilo krajše veljavnosti negativnih covidnih testov za udeležbo na prireditvah, verskih obredih in javnih shodih začenja veljati že danes. Še naprej pa se morajo enkrat tedensko testirati zaposleni v avtošolah, izpitnih centrih in vozniki v javnem prometu.

Včeraj objavljeni spremenjeni odloki prinašajo tudi nove dolžnosti za organizatorje kulturnih in športnih prireditev ter javnih shodov. Ti morajo od danes preveriti, ali udeleženci izpolnjujejo pogoj PCT in osebi, ki pogojev ne izpolnjuje vstopa ne smejo dovoliti.


KRKA DOMA:
Sevniški župan Srečko Ocvirk in direktor javnega podjetja Komunala Sevnica Mitja Udovč sta podpisala pogodbo za izvedbo gradbenih del projekta hidravlične izboljšave v Občini Sevnica. Gre za obsežen, nekaj manj kot 3,5 milijona evrov vreden projekt, v katerem bodo zgradili več kot 21 kilometrov cevovoda, ki bo povezal kraje na obeh bregovih Save.

V novomeškem Revozu so morali zaradi pomanjkanja elektronskih delov po več nekajdnevnih zaustavitvah v prvi polovici leta, proizvodnjo julija zaustaviti za tri tedne, znova so jo zagnali v sredo. Delavci so bili medtem na čakanju ali na dopustu. Delali bodo sicer do vključno četrtka prihodnji teden, nato pa se bo vseh Revozovih približno 2400 zaposlenih odpravilo na redni poletni tritedenski kolektivni dopust. Kot so ocenili v Revozu, bodo letošnji proizvodni izpad težko nadomestili.

V začetku meseca je Titovi cesti v Senovem zamaskiran in oborožen neznanec pristopil do oškodovanca in od njega zahteval, da mu izroči denar in grožnje podkrepil s pištolo. Oškodovanec se je zbal za svoje življenje, zato mu je izročil gotovino, ropar pa je po dejanju peš pobegnil. Policisti in kriminalisti so kmalu obiskali 20-letnega domačina, pri njem našli imitacijo pištole in mu odvzeli prostost. Kot so še sporočili, so k uspešni preiskavi pomembno pripomogle tudi informacije občanov.

Dolenjska lepotica, reka Krka, je več kot primerna za kopanje. Vzorčenje Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano ter splošna ocena stanja reke Krke sta pokazala, da je kakovost vode odlična. V Novem mestu so vzeli vzorce iz Krke na Brodu, na Loki, v Mačkovcu in na Otočcu ter tudi na območju Občine Dolenjske Toplice, v Soteski – nad jezom. Rezultati so povsod pokazali odlično kakovost vode.

Osrednja informativna oddaja, 23.7.2021

Krka ob enih