Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – V Španijo odpeljali v vojaški vaji poškodovan helikopter

Piše: Radio Krka

Čas objave:
05.07.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Ker se epidemiološka situacija v Sloveniji umirja, je vlada še dodatno sprostila opravljanje dejavnosti. V trgovinah odslej ni več omejitev števila kupcev, igralnice lahko delujejo v celoti, na kongresih so lahko zasedena vsa sedišča, sproščajo se omejitve v gostinskih lokalih. Sproščajo se tudi omejitve na področju kulture.

Predsednik republike Borut Pahor je vročil državno odlikovanje, srebrni red za zasluge krovni organizaciji argentinskih Slovencev Zedinjeni Sloveniji. Državni odlikovanji pa sta prejela tudi srčni kirurg Ninoslav Radovanović in izumitelj Peter Florjančič.

Slovenski divjevodaši Peter Kauzer, Benjamin Savšek, Eva Terčelj in Alja Kozorog so prvi slovenski športniki, ki so se že odpravili proti prizorišču olimpijskih iger v Tokiu. Zaradi privajanja na olimpijsko progo, časovne razlike in podnebne razmere so se proti deželi vzhajajočega sonca odpravili že danes.

KRKA DOMA:
Včeraj zjutraj je nad nebom letališča v Cerkljah ob Krki močno zabobnelo, saj je na letališču pristalo strateško transportno letalo letalske družbe Silkway Airlines. Letalo je k nam priletelo po naročilu španske vojske, ki je iz Slovenije v Španijo prepeljala poškodovani helikopter, ki je meseca maja sodeloval na vojaški vaji Jadranski udar.

V Kočevju konec avgusta uvajajo pilotni projekt prevozov na zahtevo. Gre za prvi takšen projekt v Sloveniji, s katerim želijo izboljšati mobilnost in povezati vse kraje v občini. Po mnenju župana Vladimirja Prebiliča je občina več kot primerna za tak projekt, saj je po površini največja v državi, prebivalci, ki živijo na podeželju, predvsem starejši, pa težko dostopajo do mesta, kjer imajo opravke. Za prevoz bo treba odšteti od evra in pol do 5 evrov, odvisno seveda od razdalje.

Na Debeli Rtič je odpotovala prva skupina otrok. Novomeški Rdeči križ bo tudi letos na morje odpeljal 300 otrok, v prvi skupini tako že uživa na morju 99 otrok – ti se bodo po tednu dni vrnili, nato se bo tja odpravila druga skupina in za njo še tretja. Letovanje za otroke iz vseh dolenjskih šol se bo zaključilo 24. julija.

Osrednja informativna oddaja, 5.7.2021

Krka ob enih